Araba Alırken Bakılması Gerekenler

Araba alırken zarar etmemek için bakılması gerekenler vardır. Araba almaya karar verildiğinde öncelikle arabayı nerede ve hangi amaç ile kullanılacağı belirlenmeli.

25.07.2020-14:47 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-14:37) Araba Alırken Bakılması Gerekenler

Sorunlar ile karşılaşmamak ve zarar etmemek için araba alırken bakılması gerekenler vardır. Araba almaya karar verildiğinde öncelikle arabayı nerede ve hangi amaç ile kullanılacağı belirlenmeli. Bunun için arabayı uzun yol için mi şehir içi kullanımı için mi? Yoksa işyerinde kullanmak için mi aile gezileri için mi? Ekonomik mi hızlı mı gibi birçok soruya verilen cevaplar ile arabayı hangi amaç ile alacağınız konusunda karar verebilirsiniz.

Mutlaka Bir Bütçe Belirlemelisiniz

Bu sorulara verdiğiniz cevaplar aslında alacağınız arabanın pek çok özelliği konusunda detaylara ulaşmanızı, markasını ve modelini belirlemenizi de sağlayacaktır. Araba alırken bakılması gerekenler arasında en önemlisi ayrılan bütçedir, çünkü arabayı aldığınız bütçe ile düşünmek doğru olmaz çünkü yıllık bakım giderleri, sigorta ve akaryakıt masrafı içinde mutlaka bir bütçe belirlemelisiniz. Bütçeniz yeterli ise mutlaka fabrika çıkışlı bir araba almalısınız çünkü uzun süre bakım sorunu yaşamadan rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Oto Tamircisi Desteği Alın

Bütçeniz ikinci el bir araç için yeterli ise o halde dikkat etmeniz gereken konular var. Araçlardan pek fazla anlamayan birinin mutlaka anlayan ya da bir oto tamircisi desteği ile arabayı alması gerekir. Araba alırken bakılması gerekenler arasında ilk sırayı kaporta alır, aracın daha önce hasar görüp görmediğini anlamak için boyasına dikkat edilmeli, kaporta üzerinde ki darbeli ve paslı kısımlar ile değişen kısımlarına dikkat ile bakılmalı. Lastik dişlerine ve aşınmalarına bakmalı ve yedek lastik kontrol edilmeli. Arabanın tüm farlarına, gösterge ışıklarına ve sinyal lambalarına bakmalı ve doğru çalıştıkları kontrol edilmeli.

Aracın Tüm Servis Kayıtlarını İsteyin

Sızıntı kontrolü için test sürüşünde aracı yıkatın bu sayede aracın camlarından kapılarından ya da bagajından bir sızıntının olup olmadığını kontrol etmiş olursunuz. Aracın servis kayıtlarını isteyin şayet aracın servis kayıtları varsa bu olumlu bir özellik olacaktır. Sahibinin izin vermesi halinde aracı bir servise götürmek zararlı bir alışveriş yapmaktan sizi korur, servis araç hakkında tüm bilgileri rapor halinde size sunar. Değişen parçaları, elektrik aksamı, süspansiyon sistemi, tabanında ki ya da şasisinde ki hasar tamamını serviste öğrenebilirsiniz.

Tüm Belgelerinin Tam Olmasına Özen Gösterin

Ruhsatı, vergi makbuzları garanti makbuzları gibi tüm belgelerinin tam olmasına özen gösterin ayrıca alacağınız temiz kâğıdı ile eski sahibine ait OGS, vergi borcu, trafik cezası gibi konularında çözümünü gerçekleştirirsiniz. Araç üzerinde ki motor ve şasi numarası ile ruhsattakilerin aynı olması gerekir bu konuda çok hassas davranmalısınız aksi halde çalıntı bir araç satın almış olabilirsiniz. Araba alırken bakılması gerekenler arasında en önemli konulardan biri de neye imza attığınızı bilmeniz, tüm belgeleri dikkatle inceleyin, kontrolleri tamamlayın ve her şeyi yazılı bir halde sürdürün ve tamamlayın.

YORUM YAZ..
Modal