Apple’ı geride bırakmayı başardı: Nvidia’nın değeri 3 trilyon doları aştı

Merkezi ABD’nin California eyaletinde bulunan teknoloji şirketi Nvidia, piyasa değerini 3 trilyon doların üzerine çıkararak Apple’ı geride bıraktı ve Microsoft’un ardından dünyanın en değerli 2. şirketi oldu.

06.06.2024-10:52 - (Son Güncelleme: 06.06.2024-10:52) Apple’ı geride bırakmayı başardı: Nvidia’nın değeri 3 trilyon doları aştı

Teknoloji devlerinin domine ettiği dünyanın en değerli şirketleri sıralamasında önemli bir değişiklik yaşandı. Merkezi ABD’nin California eyaletinde bulunan teknoloji şirketi Nvidia, piyasa değerini 3 trilyon doların üzerine çıkararak Apple’ı geride bıraktı ve Microsoft’un ardından dünyanın en değerli 2. şirketi oldu.

Nvidia’nın değeri 3 trilyon doları aştı

İnternethaber’de yer alan habere göre; Nvidia'nın hisse fiyatı, yüzde 5,16 artarak 1.224 dolara ulaştı. Bu yükselişle birlikte Nvidia'nın piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı.

Apple’ı geride bırakmayı başardı: Nvidia’nın değeri 3 trilyon doları aştı

Bu çip üreticisinin hisse fiyatında yılbaşından bu yana yüzde 146'nın üzerinde bir artış yaşandı. Nvidia'nın yapay zeka çiplerine olan talebin artması, hisselerindeki bu artışın ana etkenlerinden biri oldu. Nvidia, piyasa kapanışı itibarıyla 3,011 trilyon dolarlık bir piyasa değerine ulaşarak, Apple'ı geride bırakarak dünyanın en değerli ikinci şirketi haline geldi.

Apple hisseleri bugün yüzde 1'e yakın bir artış göstermesine rağmen, şirketin piyasa değeri 3,003 trilyon dolar seviyesinde kaldı. Nvidia, önce Amazon'u, ardından da Alphabet'i geride bırakarak piyasa değeri açısından dünyanın en büyük 3. şirketi konumuna yükselmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal