Aperatif Patlıcan Kroket Nasıl Yapılır?

Misafirleriniz için acil ve kolay hazırlanan bir tarif arıyorsanız işte tam size göre harika bir seçenek sunuyoruz. Aperatifler içinde oldukça beğenilen patlıcan kroket tarifi ile misafirlerinizin beğenisini toplayacaksınız.

01.10.2019-14:31 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-14:13)

Patlıcan, yemeklerden salatalara pek çok yiyeceğe lezzet katan, potasyum, A, B1 ve C vitaminleri deposudur. Patlıcanla yapabileceğiniz bir diğer lezzet de patlıcan kroket. Peki nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

PATLICAN KROKET TARİFİ

  • 3 adet patlıcan
  • 8 diş ezilmiş sarımsak
  • 1/2 yeşil biber
  • 1 adet ince doğranmış soğan
  • 1 bardak buğday veya mısır
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (30 g)
  • 2 yemek kaşığı tuz (30 g)
  • 1 çorba kaşığı kekik (15 g)
  • Yarım bardak zeytinyağı (125 ml)
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • Yarım bardak lahana (75 g)

HAZIRLANIŞI

  1. İlk önce, patlıcanları küçük küpler şeklinde kesin ve sonra yıkayın.
  2. Ardından, bir kızartma kabını birazcık yağla ısıtın ve soğan, sarımsak ve biberi atarak kızartın.
  3. Sonra 3 tane patlıcanı ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya dek karıştırın. Altını kısın ve soğuması için bekleyin.
  4. Biraz ılınınca sebzeleri güzelce ezin. Bunu yapmak için bir el blenderi kullanabilirsiniz.
  5. Malzemelerin kalanını katın ve yine karıştırın.
  6. Kroketlerinizi hazırlanan hamurla yuvarlayın.
  7. Son, kroketleri bir tavanın içinde altın-kahverengi olana dek kızartın, süzerek patlıcan kroketlerinizi ikram edebilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal