Binlerce öğrencinin aklında "Açıköğretim AÖF sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, yayınlanacak?" soruları cevap bulmaya çalışıyor. Anadolu Üniversitesi bu konuyla ilgili bir açıklama yapmış ve yeni sınav merkezi tercihi yapmayan öğrencilerin önümüzdeki sınav dönemi için güz dönemi tercihlerinin devam edeceğini belirtmişti. Peki, AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak sınav belgeleri ne zaman yayınlanacak? İşte sınavlar hakkında detaylar ve sorgulama ekranı...
AÖF sınav yerlerini sorgulama işlemleri bu sabah saatlerinden itibaren adaylar tarafından sorgulanmaya başlandı. Bahar döneminde yapılacak olan sınavlara katılacak olan öğrencilerin gözü kulağı Anadolu Üniversitesi'nin öğrenci sisteminde. Bu hususta ise "Açıköğretim AÖF sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı, giriş belgeleri nereden alınıyor?" soruları cevap arıyor. Bahar dönemi ara sınavlarının 2-3 Nisan 2022 tarihlerinde yapılacağı açıklandı. Öğrenciler sınav yerlerini "https://giris.anadolu.edu.tr/" adresi üzerinden öğrenebiliyor. Peki, AÖF sınav yerleri açıklandı mı? İşte detaylar...
Aöf sınavlarına giriş belgeleri yayımlandı mı?
AÖF vize sınavlarına girmek için adaylardan istenen sınava giriş belgeleri ve sınav yerleri açıklandı.
Aöf Sınav Tarihleri 2022
AÖF Bahar Dönemi Ara Sınav tarihleri 2-3 Nisan 2022 tarihlerinde olarak belirlendi.
AÖF Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları ise 21- 22 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılacak.
AÖF Yaz Okulu Sınavının ise 13 Ağustos 2022 tarihinde yapılacağı açıklandı.
Sınav sonuçlarının açıklanması
Sınavların değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği" uyarınca verilen yetkiler bağlamında hazırlanan "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Esasları" ve "Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esasları" uyarınca saptanır.
Sınavlarda toplamda iki tür belge kullanılmaktadır. Bunlar soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak belirlenmiştir. Sınavların değerlendirilmesi, notların sisteme girilmesi, çizelgelere geçirilmesi, tutulması, öğrenci kütüklerine yazılması ve öğrencilere açıklanmasında bilgi işlem yöntemlerinden faydalanılır.
Açıklanan sınav sonuçlarına, ilan edildikten 3 (üç) işgünü sonraya kadar itiraz etme hakkı bulunurken bu zaman zarfı geçtikten sonra yapılan itirazlar geçerli olmaz.
Sınav esnasında her dersin cevabı, o dersin isminin yazıldığı sütunda işaretlenmelidir. Cevap kâğıdında kesinlikle ilgili ders için hazır bulunan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlanması gerekmektedir.
Yapılan sınavların tamamı çoktan seçmeli test olarak hazırlanmakta ve dijital ortamda değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda adayların, derslerin hepsinden ayrı ayrı olacak şekilde başarılı olmaları gerekmektedir.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 18/03/2016 tarihli ve 75850160-106-158-16196 sayılı yazısı uyarınca Açıköğretim programları olan üniversitelerin ölçme ve değerlendirme uygulamalarında bütünlüğün sağlanmasının da göz önünde bulundurulması gereken konular ilişkili üniversitelere aktarılmıştır.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan yazı uyarınca, 2016-2017 Eğitim-Öğretim senesinden itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test şeklinde sorulan sorularda, dört yanlış yanıtın bir doğru yanıtı düşürmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla uygulanması uygun bulunmuştur.
Sınav sonuçları değerlendirilirken doğru yanıt sayısından yanlış yanıtların dörtte biri düşülerek kalan sayı sınavla ilgili ham puan olarak açıklanmaktadır.