Antienflamatuar Nedir? Antienflamatuar Diyet ile Beslenme Nasıl Olur?

Antienflamatuar beslenme nedir? Antienflamatuar diyet yapanlar nelere dikkat etmelidir? Antienflamatuar yiyeceklere geçmek neden önemli? Hangi besinler Antienflamatuar bakımızdan etkilidir? İşte merak ettiğiniz her şeyi sizin için derledik.

23.05.2019-15:23 - (Son Güncelleme: 11.02.2020-17:52)

Antienflamatuar diyet yani antienflamatuar beslenmeye geçmeden önce toplumda görülen arterit, kalp hastalıkları, diyabet, yüksek tansiyon, astım, enflamatuar bağırsak hastalığı gibi hastalıklar belirgindi. Bu duruma bakacak olursak, uzun dönemli yaşam tarzı değişimleri gerekliliğini görebiliriz. O kadar da açık olmayan şey ise hepsinin bağlı bulunduğu ortak paydadır.

KANSER RİSKİNİ ARTTIRIYOR  

Günümüzdeki modern beslenme alışkanlığı mikro ve makro besin eksikliklerinden korumada yararlı olsa da beslenme alışkanlıklarımızı oluşturan yüksek oranda kalori ve makro besin enflamasyonu arttırmakta, enfeksiyon kontrolünü azaltmakta, kanser oranlarını arttırmakta ve alerji ve oto-enflamatuar hastalık riskini yükseltmektedir..

Antienflamatuar beslenmeye ve Antienflamatuar yiyeceklere geçmek için ilk şart işlemden geçmiş ve dengesiz Batı diyetinden kurtulup antik Akdeniz beslenme tarzına geçmek gerekir.Akdeniz beslenmesi taze meyve ve sebze içerir, kırmızı et ve kimyasal katkı içermez. Ayrıca omega-3 yiyeceklerine sahiptir.

EN İYİ 10 ANTİENFLAMATUAR BESİN  

Yeşil yapraklı besinler

Lahana

Kereviz

Pancar

Brokoli

Yaban Mersini

Ananas

Somon

Kemik İliği

Ceviz

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

YORUM YAZ..
Modal