Antalya'ya Yüksek Turist Akışı: 15 Milyon Ziyaretçi

Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 15 milyona ulaştı. Ruslar lider durumda, ardından Alman ve İngilizler geliyor.

16.10.2024-15:51 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-15:51) Antalya'ya Yüksek Turist Akışı: 15 Milyon Ziyaretçi

Antalya'da 15 Milyon Yabancı Turist

Antalya, 2023 yılı itibarıyla 15 milyon yabancı turisti ağırladı. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Belek Turizm Merkezi'nde gerçekleştirdikleri aylık toplantıda bu veriyi açıkladı.

Başarılı Bir Sezon

Saatçioğlu, Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından elde edilen verilere göre, 16 Ekim tarihi itibarıyla gelen yabancı ziyaretçi sayısının 15 milyona ulaştığını belirtti. "Başarılı bir sezon geçirdik, geçen yıla göre turist sayısında artış yaşandı"

Turistlerin Ülkeleri

Toplantıda yapılan açıklamalara göre, Antalya'ya gelen 15 milyon yabancı turistin arasında 3 milyon 250 bin Rus, 2 milyon 750 bin Alman, 1 milyon 300 bin İngiliz ve 1 milyon 100 bin Polonyalı turist ilk sıralarda yer alıyor. Saatçioğlu, yabancı misafir sayısında %7’lik bir artış olduğunu ve yıl sonuna kadar 17 milyon turist hedefine ulaşılabileceğini vurguladı.

Sürdürülebilirlik Üzerine Sunum

Toplantıda ayrıca, Protel Satış Direktörü Fatih Tenel, konaklama sektöründe sürdürülebilirlik çalışmalarında yazılım ve bulut çözümlerinin önemi üzerine bir sunum yaptı. Bu bağlamda, sektördeki teknolojik gelişmelerin sürdürülebilirlik açısından sağladığı avantajların altı çizildi.

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) geleneksel aylık değerlendirme toplantısı Belek...

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği'nin (POYD) geleneksel aylık değerlendirme toplantısı Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi. Dernek başkanı Hakan Saatçioğlu (fotoğrafta), toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya'ya 15 milyon yabancı turist geldiğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal