Antalya'da Endemik Bitkilerin Korunması İçin Sürdürülebilir Proje

Kemer, Antalya'daki endemik bitkilerin korunması için yeni bir sürdürülebilirlik projesi başlatıldı.

26.10.2024-17:32 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-17:32) Antalya'da Endemik Bitkilerin Korunması İçin Sürdürülebilir Proje

Antalya'da Sürdürülebilirlik Projesi Başlatıldı

Antalya'nın Kemer ilçesinde, nadir bitki ve çiçek türlerinin korunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla bir sürdürülebilirlik projesi hayata geçirildi.

İşbirliği ve Hedefler

Ela Excellence Resort Belek, bu projeyi Antalya Orkideleri ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Derneği (ANTOK) ile işbirliği içerisinde geliştirdi. Biyolojik çeşitliliği koruma ve sürdürülebilir turizmi teşvik etme amaçlı proje, Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin gelecek nesillere aktarılmasını hedefliyor.

Uzmanlardan Açıklamalar

Özak Global Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Akbalık, projeye dair düzenlenen basın toplantısında şu ifadeleri kullandı: "Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin korunmasını ve çoğaltılmasını sağlayacak projeyle, bölgemize özgü olan bu türleri gelecek nesillere aktaracağız."

ANTOK Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Gökhan Deniz, projenin Kemer bölgesindeki endemik bitki türlerinin tespit edilmesi ve haritalandırılması süreçlerini içerdiğini belirtti. Ayrıca, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Sürdürülebilir Turizm ve Çevre Bilinci

Prof. Dr. Deniz, "Bölgenin doğal güzelliklerinin korunarak sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi, yerel halkın çevre bilincinin artırılması ve bilimsel araştırmalara katkı sağlanması amacımızdır." şeklinde konuştu.

ANTOK AR-GE Sorumlusu Pınar Kınık ise, projenin Antalya'nın biyoçeşitliliğine ve beydağları (Olimpos) Sahil Milli Parkı florasına nasıl katkı sağlayacağını ifade etti.

Ela Excellence Resort Belek Turizm Koordinatörü Korhan Alşan, sürdürülebilir turizme verdikleri önemi vurgulayarak, otelin geniş bahçelerinde zeytin ağaçları ve endemik bitki türlerinin bulunduğuna dikkat çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal