Antalya'da Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı Başladı

Antalya'da düzenlenen fuar, yerli ve yabancı firmaları bir araya getirerek sektöre 180 milyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor.

24.10.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 24.10.2024-16:23) Antalya'da Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı Başladı

Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı Antalya'da Açıldı

EKS Fuarcılık ve Ata Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen 17. Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı, Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirildi.

Yerel ve Uluslararası Katılım

Fuar, yerli firmalar ile Arnavutluk, Azerbaycan, ABD, Avusturya, Bulgaristan, Beyaz Rusya, Gürcistan, İtalya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, Litvanya, Lübnan, Macaristan, Moldova, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Türkmenistan ve Ukrayna gibi toplam 40 farklı ülkeden 450 yabancı alıcının katılımı ile gerçekleşti.

Fuarın Ekonomik Katkıları

EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, fuarın ayakkabı ihracatına önemli bir katkıda bulunacağını ifade ederek, "Yıllık 550 milyon çift üretim kapasitesi ile Avrupa'nın en büyük ayakkabı sektörü olarak 1,2 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı öngörüyoruz. Fuarın ihracata yaklaşık 180 milyon dolarlık katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Pazar Çeşitliliği ve Stratejiler

Türkiye'nin ayakkabı sektöründeki mevcut durumu ve pazar çeşitliliği hakkında değerlendirmede bulunan Demir, "Rusya ve Ukrayna pazarlarımız. Ancak bu iki ülke arasında süren çatışma nedeniyle yeni pazarlar arıyoruz. Avrupa, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de daha geniş bir müşteri kitlesine ulaşma hedefindeyiz" dedi.

Fuar, 26 Ekim'e kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Bu yıl 17'incisi düzenlenen Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı, yerli firmalar ile yabancı...

Bu yıl 17'incisi düzenlenen Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı, yerli firmalar ile yabancı alıcıları Antalya'da buluşturdu. EKS Fuarcılık ve Ata Fuarcılık organizasyonuyla Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde gerçekleştirilen fuarda 50 Türk ayakkabı üreticisi firma, ürünlerini sergiledi. EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal