Antalya'da 14. Kitap Fuarı Coşkuyla Açıldı

Antalya'nın 14. Kitap Fuarı, 271 yazar ve 225 yayınevi ile kitapseverleri buluşturdu.

25.10.2024-15:14 - (Son Güncelleme: 25.10.2024-15:14) Antalya'da 14. Kitap Fuarı Coşkuyla Açıldı

Antalya'da 14. Kitap Fuarı Tüm Coşkusuyla Başladı

Bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen "Antalya Kitap Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenerek kapılarını kitapseverlere açtı.

Vali ve Yerel Yöneticilerden Katkı

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan açılışta, Vali Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ve onur konuğu tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı yer aldı. Vali Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, Ortaylı'nın kendisi için önemine değinerek, "Üniversitede Türk İdare Tarihi dersimde hocamdı. Bize 'İyi bir idareci mutlaka iyi bir okur olmalıdır.' demişti." ifadelerini kullandı.

Bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Şahin, "Ne olursanız olun, iyi bir okur olmanız lazım. İşte bu kitap fuarı bu işe yarar. 14 yıldır bu fuarı büyük bir emekle düzenleyen belediye yetkililerini tebrik ederim. Devamı daha fazla gelişerek gelmeli, büyümeli." dedi.

Fuarın Zengin İçeriği

Büşra Özdemir ise Antalya Kitap Fuarı'nın kitapseverlerle yeniden buluşmasından duyduğu mutluluğu belirtti. Özdemir, "Fuar, 271 yazar, 225 ulusal ve uluslararası yayınevi ile Antalyalı yerel yazarlara ev sahipliği yapıyor." şeklinde konuştu.

Tarihçi Ortaylı'nın Vurgusu

Prof. Dr. İlber Ortaylı, açılışta yaptığı konuşmada, "Bir memleketin en büyük zenginliği tarihi olduğunu" belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin kurdelesi kesildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "Antalya Kitap Fuarı" açıldı. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen fuarın açılışına katılan Vali Hulusi Şahin, konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal