Ankara'da Vakıf Geleneği Sempozyumu Başladı

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 100. yılı dolayısıyla 'Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni'ni düzenledi.

03.10.2024-13:14 - (Son Güncelleme: 03.10.2024-13:14) Ankara'da Vakıf Geleneği Sempozyumu Başladı

Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni Başladı

Ankara – Vakıflar Genel Müdürlüğü, kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla "Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni" sempozyumunu düzenledi. Sempozyum, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) işbirliğiyle gerçekleştirildi. Açılış programına, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ile akademisyenler ve vakıf çalışanları katıldı.

Vakıfların Tarihi ve Geleceği

Sinan Aksu, sempozyumda yaptığı konuşmada, 1924’te Evkaf’tan vakıflara dönüşen Genel Müdürlüğün 100 yıllık serüvenini anlattı. Türkiye'de Osmanlı dönemine ait eserlere sahip çıkmanın yanı sıra hayır hizmetlerine devam ettiklerinin altını çizdi.

Aksu, vakıf eserlerini yeniden gün yüzüne çıkarmak istediklerini vurgulayarak, "Ankara'nın haritasını önümüze serelim. Geçmişte hangi vakıf eserleri vardı ve bugün hangileri yok? Bunları yeniden inşa etmek, birlikte çalışmak için gayret gösteriyoruz," dedi.

Gelecek Nesillere Varlığının Anlatılması

ASBÜ Rektörü Musa Kazım Arıcan ise vakıfların, cami, hastane, medrese ve kervansaray gibi yapılarıyla önemli bir miras olduğuna dikkat çekti. Arıcan, "Gençlerimizin vakıf insanı olma fikrini ve zihniyetini yaşatmamız gerekiyor," şeklinde konuştu.

Açılış oturumunun ardından Aksu ve Arıcan, birbirlerine hediyeler takdim etti. Sempozyum, "Hacı Bayram Veli ve Ahiler" adlı oturumla devam edecek. Yarın ise ASBÜ Sezai Karakoç Salonu'nda "Ankara Vakıfları" ve "Vakıf Kuranlar ve Vakıf Eserleri" oturumları gerçekleştirilecek.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla

Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla "Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni" sempozyumu düzenlendi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) katkılarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu (ortada), ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan (sol 2), akademisyenler ve vakıf çalışanları katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal