Ankara'da Suna Kan Keman Günleri Coşkusu

Ankara'da başlayan Suna Kan Keman Günleri, klasik müzikseverleri bir araya getiriyor.

19.10.2024-22:41 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-22:41) Ankara'da Suna Kan Keman Günleri Coşkusu

Ankara'da "Suna Kan Keman Günleri" Etkinliği Başladı

Başkent Ankara'da, bir hafta boyunca sürecek olan "Suna Kan Keman Günleri" etkinliği yerel sanatseverleri buluşturuyor. Bu etkinlik, Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği, Çankaya Belediyesi ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Açılış konseri, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Açılış Konserinde Duygulu Anlar

Konser öncesinde, ADK-DER Başkanı Arzu Sugüneş, ilk kez düzenledikleri bu etkinlikte sanatseverlerle buluşmanın heyecanını paylaştı. Sugüneş, 2017 ve 2022 yıllarında düzenlenen uluslararası keman yarışmalarının pek çok genç yeteneğin gelişimine katkıda bulunduğunu vurguladı.

Suna Kan'ın Mirası

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay ise, Suna Kan'ı hayattayken tanımanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. "Sanatçının ektiği tohumlar bu tür etkinliklerle yeşeriyor," diyen Alpay, Türk kadınını tanıtan Atatürk'ün vizyonuyla yetişmiş sanatçılara da atıfta bulunarak özlemle anıldı.

Konser Performansları

Açılış konseri, şef Burak Tüzün yönetimindeki ADK-DER Oda Orkestrası tarafından W.A. Mozart'ın "Küçük Bir Gece Müziği" eseriyle başladı. Genç keman sanatçısı Ece Namlı ise Antonio Vivaldi'nin "Dört Mevsim" keman konçertosunu ustalıkla seslendirdi.

Etkinlik Tarihleri

"Suna Kan Keman Günleri" etkinliği, 26 Ekim tarihine kadar devam edecek; dolayısıyla müzikseverler için birçok konser fırsatı sunmaya devam edecek.

Başkentte bir hafta boyunca birçok konserin düzenleneceği

Başkentte bir hafta boyunca birçok konserin düzenleneceği "Suna Kan Keman Günleri" başladı. Ankara Devlet Konservatuarlar Derneği, Çankaya Belediyesi ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı işbirliğiyle düzenlenen etkinliğin açılış konseri, Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genç keman sanatçısı Ece Namlı, Antonio Vivaldi'nin "Dört Mevsim" keman konçertosunu seslendirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal