Ankara'da Sağlık Hukuku Sempozyumu Gerçekleştirildi

Ankara'da düzenlenen sempozyumda sağlık hukuku, sağlık çalışanları, hasta hakları ve sağlıkta şiddet konuları ele alındı.

08.10.2024-13:45 - (Son Güncelleme: 08.10.2024-13:45) Ankara'da Sağlık Hukuku Sempozyumu Gerçekleştirildi

Başkentte Sağlık Hukuku Sempozyumu Düzenlendi

Ankara'da, Sağlık-Hukuk konusunu masaya yatıran "Sağlık Hukuku Sempozyumu" başarıyla gerçekleştirildi. Sempozyum, Sağlık-Sen'in ev sahipliğinde, Ankara Üniversitesi ve Ankara 2 No'lu Barosu işbirliğiyle düzenlendi.

Önemli Konular Ele Alındı

Sempozyum, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezinin Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. İki oturumda yapılan etkinlikte "Sağlık Hakkının Kavramı ve Sağlık Hukukunun Temel İlkeleri" ile "Sağlık Meslek Mensuplarının Sorumlulukları, Hasta Mahremiyeti ve Ülkemizdeki Hukuki Düzenlemeler" başlıkları tartışıldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın Açıklamaları

İlk oturumda konuşma yapan Mahmut Faruk Doğan, sağlık hukuku alanında uzmanlık geliştirmek amacıyla bu sempozyumu düzenlediklerini belirtti. Sağlık ve sosyal hizmet alanında temsilcilik yaptıklarını vurgulayan Doğan, "Hedefimiz, sağlık çalışanlarını her alanda destekleyerek, haklarını korumaktır. Hem hastaların hem de sağlık çalışanlarının haklarının ihlal edilmemesi için mücadele etmeliyiz," dedi.

Sağlık Hukukunun Rolü

Doğan, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasının, hukuk ve etik ilkeler doğrultusunda gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. "Hastaneler, savaş dahi olsa saldırılardan korunmalıdır. Hepsimiz, sağlık çalışanları olarak sizlerin hizmetindeyiz," diyerek sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar karşısında toplumsal bilinçlenmenin şart olduğunu ifade etti.

Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif’in Görüşleri

Sabri Hafif, sağlık hukuku kavramının geniş bir perspektife sahip olduğunu ve yalnızca tıbbi hataların ötesinde sağlık hizmeti sunanların da içinde olduğu bir alan olduğunu açıkladı. Sağlık alanındaki sorunların, toplum sağlığını etkilediğini ifade eden Hafif, sağlık çalışanlarının korunması için hukuki destek ihtiyacına vurgu yaptı.

Toplumsal Bilinçlendirme İhtiyacı

Necdet Ünüvar, sağlık hukukunun hekim ile hasta arasındaki ilişkilerin hukuki boyutunu kapsadığını belirterek, sağlıkta şiddet olaylarının toplumda nasıl yankılandığını açıkladı. "Toplumun bilinçlenmesi, sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasının temelidir," dedi.

Sempozyuma Katılım

Etkinliğe Hakan Bozkurt (Sağlık Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı), Hasan Arslan (AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili) ve çeşitli sağlık çalışanları ile akademisyenler katıldı.

Sağlık-Sen'in ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi ve Ankara 2 No'lu Barosu işbirliğiyle

Sağlık-Sen'in ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi ve Ankara 2 No'lu Barosu işbirliğiyle "Sağlık Hukuku Sempozyumu" gerçekleştirildi. Memur-Sen Konfederasyonu Genel Merkezindeki Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda iki oturumlu olarak düzenlenen sempozyumda Ankara 2 No'lu Baro Başkanı Sabri Hafif, konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal