Ankara'da 'Kurmacanın Yeri' Konferansı Düzenlendi

Juan Gabriel Vasquez'in katılımıyla gerçekleştirilen konferansta kültürel diplomasi ve edebiyatın önemi vurgulandı.

16.10.2024-16:27 - (Son Güncelleme: 16.10.2024-16:27) Ankara'da 'Kurmacanın Yeri' Konferansı Düzenlendi

Ankara'da 'Kurmacanın Yeri' Konferansı Gerçekleşti

Başkent Ankara, Kolombiya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi'nin işbirliğiyle düzenlenen "Kurmacanın Yeri" başlıklı bir konferansa ev sahipliği yaptı. Ödüllü Kolombiyalı yazar Juan Gabriel Vasquez'in katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, pek çok önemli isim de yer aldı.

Konferansa Yoğun İlgi

Konferansa, Dışişleri Bakanlığı Latin Amerika İkili İlişkiler Genel Müdürü Büyükelçi Yaprak Balkan, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yakup Kumtepe, Kolombiya'nın Ankara Büyükelçisi Julio Anibal Riano ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültürel Diplomasi Vurgusu

Konu hakkında konuşan Büyükelçi Balkan, "Vasquez'in eserleri, Kolombiya'nın karmaşık kimliğini ve zengin tarihini yansıtan kültürel seslerdir. Biz, kültürel diplomasi aracılığıyla farklı toplumlar arasında güven tesis etmeyi amaçlıyoruz," dedi.

Prof. Dr. Kumtepe de Vasquez'i misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirtti ve "Yazar, Latin Amerika'nın kültürünü zengin bir şekilde anlatma yeteneğine sahip. Biz de bu tür uluslararası iş birliklerine büyük önem veriyoruz," şeklinde konuştu.

Vasquez'in Yazarlık Yolculuğu

Büyükelçi Riano ise Vasquez'i, sadece üretken bir yazar değil, aynı zamanda tarihin keskin bir arşivi olarak tanımladı. Riano, "Vasquez, büyük edebiyat geleneğini kendi yazın dünyasıyla birleştirmeyi başaran büyüleyici bir yazardır," dedi.

Dünyayı Yeni Bir Kimlikle Görebilmek

Konferans sırasında söz alan Vasquez, Türkiye'yi ilgi çekici bulduğunu belirtti ve Türk edebiyatının, yaratım sürecinde kendisine rehberlik ettiğini ifade etti. Kitap yazmayı "dünyayı başka bir kimlikle, sahip olmadığın bir bilinçle görmek" olarak tanımlayan Vasquez, edebiyatın evrensel bir bağ kurma gücüne sahip olduğunu vurguladı.

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde ödüllü Kolombiyalı yazar...

Kolombiya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde ödüllü Kolombiyalı yazar Juan Gabriel Vasquez'in (fotoğrafta) katılımıyla "Kurmacanın Yeri" başlıklı konferans düzenlendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal