Ankara'da Kitre Bebek Vurgunu Büyümeye Devam Ediyor!

Ankara’da Kitre bebek tartışması alevleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın 44 adet bebeğe ödediği 366 Bin TL ise merak konusu oldu. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde.

18.12.2021-15:30 - (Son Güncelleme: 18.12.2021-15:30)

Ankara’da Kitre bebek tartışması alevleniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın 44 adet bebeğe ödediği 11 Bin TL ise merak konusu oldu. Çamlıdere'ye yapılmış olan müze için yeni bir bebek siparişi verdiğini anlatan Başkan Hazım Caner Can şu ifadeleri kullandı: ‘Yaptırdığımız bebek el yapımı, ustalık ve zanaatkârlık işi bile eser oldu. Takısı, pabucu, her şeyi orijinal. Kitre bebek ustası Hürrem Melek Tulçu. Müzelerimdeki tüm eserleri bu usta yaptı’ şeklinde açıklama yapan Hazım Caner Can şu sözlerle devam etti ‘Dedim ki '81 ilin kıyafetini içeren, o şehirlerin sembolü olan eserleri sergileyecek bir müze yapacağım. Bir de Kitre bebek yaptıracağım. Ama Beypazarı'ndakiler gibi 'şişirme' olmasın. Mükemmel olsun. 'Borcumuz ne?' dedim. '3 bin TL' dedi. Pazarlık da etmedim’.

BÜYÜK BİR VURGUN VAR

Başkan Hazım Caner Can, sözlerine ‘Ben sıfır bebeğe 3 bin ödüyorum. Mansur Başkan 44 tane tamir ettiriyor. Her birine 11 bin lira veriyor. Bu olacak iş mi" diye sordu. SABAH muhabiri Tolga Özlü'ye, Soba Müzesi'ni de gezdiren Başkan Can, Kitre bebek ustası olan emekli öğretmen Hürrem Melek Tulçu'nun yaptığı bebekleri ve modelleri gösterdi’ diyerek devam etti. Hasan Caner Can, ‘Bakın bu kocaman büyük bir model. Bunu da 5 bin liraya yaptırdım. Ben 180 santimlik devasa bebeği aynı kişiye 5 bin liraya yaptırmışım. Mansur Başkan el kadar bebeğe 11.000 TL ödüyor. Bunun hesabını halk sorar’ şeklinde konuştu.


44 BEBEĞE 366 BİN LİRA ÖDEDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın, Beypazarı'nda açılan bir  müze için yaptırmış olduğu Kitre bebeklere, 11 bin 500 lira tutarında  fahiş fiyatlar ödeyerek, devletin 366 bin lirasını boşa harcamış olduğu ile ilgili olarak konuşulanlar hala devam ediyor. Sabah’ta yer alan haberde yer alan ifadeler şöyle : ‘Mansur Yavaş'ın talimatıyla Beypazarı Kent Müzesi'ne alınan 44 kitre bebeği için 366 bin lira ödendi. Büyükşehir'in tanesine 11 bin 500 lira ödediği bebekler, internette 150 liradan satılıyor’.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal