Ankara'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi Açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışında gençlerin şahsiyet inşasına vurgu yaptı.

09.10.2024-14:43 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-14:43) Ankara'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi Açıldı

Ankara'da Fidan Diyanet Gençlik Merkezi Resmi Olarak Açıldı

Başkent Ankara'da, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ankara Valiliği'nin ortaklığı ile inşa edilen Fidan Diyanet Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkez, gençlerin şahsiyet gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Açılış Töreni ve Duygusal Anlar

Altındağ ilçesi Hamamönü semtinde bulunan merkezde düzenlenen açılış programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, burada yaptığı konuşmada, gençlerin gelecekte Hz. Muhammed'e layık müminler olmalarını sağlamak için büyük bir çaba içerisinde olacaklarını ifade etti.

Hz. Muhammed'in Gençlere Verdiği Önem

Erbaş, gençlerin eğitilmesinin önemine dikkat çekerek, "Bu merkezlerde, gençlerimizin şahsiyetini inşa etmeye çalışacağız" şeklinde konuştu. Ayrıca, Hz. Muhammed'in gençlere verdiği önemden bahsederek, bu şahsiyet inşasının merkezi olarak Mescid-i Nebevi'yi örnek gösterdi.

Gençlik Çalışmaları ve Hedefler

Ali Erbaş, Türkiye genelinde şu anda 593 gençlik merkezi, 588 okuma salonu ve 80 genç ofisi bulunduğunu belirterek, gençler için önemli sayıda rehberlik çalışmalarının gerçekleştirildiğini açıkladı. Hedeflerinin gençlerin bilgilerini artırmak ve manevi duygularına hitap etmek olduğunu vurguladı.

Vali Şahin'den Önemli Mesajlar

Ankara Valisi Vasip Şahin de merkezin hayırlı olması dileğinde bulunarak, burada gençlerin bilgi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamak için bir atmosfer oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Merkez, 3 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi ve altında kapalı otopark bulunuyor.

Protokol Dikti ve Açılış Yapıldı

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri merkezin bahçesine çam ağacı fidanı dikerken, Erbaş'ın duası sonrası açılış kurdelesini kestiler. Fidan Diyanet Gençlik Merkezi, gençlere yönelik bir eğitim ve sosyal etkinlik merkezi olarak hizmet verecek.

Ankara Valiliği ile İl Müftülüğü iş birliğinde yapımı tamamlanan Fidan Diyanet Gençlik Merkezinin...

Ankara Valiliği ile İl Müftülüğü iş birliğinde yapımı tamamlanan Fidan Diyanet Gençlik Merkezinin açılışı yapıldı. Altındağ ilçesi Hamamönü semtinde bulunan merkezin açılışına, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş (ortada), Ankara Valisi Vasip Şahin (sağ 2), Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar (sol 2), Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün (solda) katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal