Ankara Valiliği'nden fırtına uyarısı: Ağaç ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olun!

Ankara Valiliği, kentte bugün gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen şiddetli fırtına nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. Fırtınanın özellikle ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olaylara sebep olabileceği belirtildi.

19.04.2024-15:46 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-15:46) Ankara Valiliği'nden fırtına uyarısı: Ağaç ve çatı uçmalarına karşı dikkatli olun!

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, gece saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgarın etkisini artıracağı ve hızının saatte 70-80 kilometreye ulaşabileceği bildirildi. Rüzgarın yer yer kuvvetli fırtına seviyesine çıkabileceği uyarısında bulunuldu.

Bu şiddetli hava koşullarının, ağaç devrilmesi, elektrik kesintileri ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği vurgulandı. Özellikle açık alanlarda ve şehir içindeki park ve bahçelerde bulunan ağaçların, fırtına nedeniyle devrilebileceği ve bu durumun yaya ve araç trafiğini olumsuz etkileyebileceği belirtildi.

Çatı uçmalarına karşı önlem alın

Ankara Valiliği, çatı uçması gibi risklerin de bulunduğu bu şiddetli fırtına nedeniyle binaların çatı ve balkonlarının kontrol edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti. Özellikle çatıları eski ve bakımsız olan binaların, fırtına nedeniyle çatı kaplamalarının uçabileceği uyarısında bulunuldu.


Vatandaşlardan dikkatli olmaları istendi

Ankara Valiliği, fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle açık alanlarda bulunan reklam panoları, tabela ve diğer cisimlerin fırtına nedeniyle zarar görebileceği ve bu tür cisimlerin düşme riski taşıdığı belirtildi.

Ayrıca sürücülere de, fırtına nedeniyle görüş mesafesinin azalabileceği, yolda oluşabilecek su birikintilerine karşı dikkatli olmaları ve ani rüzgar şiddetlenmeleri nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmemeleri konusunda uyarıda bulunuldu.

Valilik uyarıda bulundu

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; bu gece saatlerinden itibaren yurdumuzun batı kesimlerinden başlayarak ilimiz genelinde beklenen rüzgarların; güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/sa) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/sa) şeklinde esmesi tahmin edildiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal