Ankara Devlet Opera ve Balesi Yeni Sezonunu Gala Konseriyle Açtı

ADOB'un sezon açılışı TTolga Atalay Ün yönetimindeki Gala Konseri ile gerçekleşti. Tan Sağtürk, sanatın güçlünden bahsetti.

04.10.2024-00:05 - (Son Güncelleme: 04.10.2024-00:05) Ankara Devlet Opera ve Balesi Yeni Sezonunu Gala Konseriyle Açtı

Ankara Devlet Opera ve Balesi Sezonu Gala Konseriyle Başladı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), yeni sanat sezonunu şef Tolga Atalay Ün yönetiminde gerçekleştirilen bir Gala Konseri ile açtı. Konser, Opera Sahnesi'nde yapıldı ve ADOB Orkestrası ile koroya, Ivan Pekhov yönetti.

Tan Sağtürk: "Sanatın Gücü Bizleri Birleştiriyor"

Konser öncesi bir konuşma gerçekleştiren Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, etkinliğin sadece sanata değil, aynı zamanda hayatların yeniden melodilerle, hareketle ve duygularla buluşmasına da dair olduğunu ifade etti. Sağtürk, opera, bale, modern dans ve çoksesli müzik gibi sanat dallarının, ruhlarımıza dokunduğunu ve insan olmanın anlamını hatırlattığını söyledi.

“Kurumumuzdaki her sanatçı, teknik ve idari personel, sahneye yansıyan bu büyünün gerçek kahramanlarıdır” diyen Sağtürk, her temsilin büyük bir ailenin özverisinin sonucu olduğunu belirtti. Ayrıca, izleyicilerin sanata verdikleri destekle onun ruhunu canlandırdığını vurguladı.

Sezonun İlk Konserinde Eşsiz Performanslar

Konserin repertuvarında Georges Bizet’nin "Carmen Operası", Giacomo Puccini’nin "La Boheme" ve "Tosca", Giuseppe Verdi’nin "Otello" ve "Aida" operasından bölümler yer aldı. Özellikle sopranolar Feryal Türkoğlu, Seda Ayazlı, Tuğba Mankal ve mezzo sopranolar Ezgi Karakaya, Ferda Yetişer gibi sanatçılar dikkat çekti.

Konseri, Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Mithat Karakelle ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürü Caner Akgün da izledi. Başkentli sanatseverler, etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Sağtürk, 2024-2025 sanat sezonunun tüm sanatseverler için güzellikler getirmesini diledi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), sanat sezonunu, şefliğini Tolga Atalay Ün'ün yaptığı...

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), sanat sezonunu, şefliğini Tolga Atalay Ün'ün yaptığı operalardan seçkilerin sunulduğu "Gala Konser" ile açtı. Konser öncesi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, sahneye çıkarak bir konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal