Ankara Akyurt'da son durum ne? Sağanak Akyurt'u vurdu: İş yerlerini su bastı

Ankara'da günlerdir etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu. Akyurt ilçesinde selden kaynaklı araçlar yolda kalırken birçok ev ve iş yerini su bastı. Selin etkili olduğu Akyurt ilçesinde iki vatandaş yaşamını yitirdi.

13.06.2022-10:06 - (Son Güncelleme: 13.06.2022-10:06) Ankara Akyurt'da son durum ne? Sağanak Akyurt'u vurdu: İş yerlerini su bastı

Ankara Akyurt'ta etkili olan sağanak yağış hayatı durma noktasına getirdi. Akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yağıştan dolayı sokak ve caddeler sel suyuyla dolarken, araçlar yolda mahsur kaldı.

2 vatandaş hayatını kaybetti

Yağmurun etkili olduğu Akyurt ilçesinde 2 vatandaş yaşamını kaybetti.

Selin etkili olduğu anlarda iş yerinde olan 21 yaşındaki Muhammet Şahin elektrik akımına kapılarak, 67 yaşındaki Mustafa Demirel isimli vatandaşsa selden kaçmaya çalışırken düşerek hayatını kaybetti.

 süleyman soylu akyurt

Bakan Soylu Akyurt'a gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'yla birlikte Ankara Akyurt'a giderek, inceleme yaparak yetkililerden bilgiler topladı.

İlçedeki kriz masasını İsmail Çataklı koordine ederken, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ise sahadaki ekiplerin yönlendirmesini yapıyor.

 ankara akyurt sel

İlçede elektrik kesildi

Yaşanan sel felaketi sonrasında ilçenin elektrikleri kesildi. AFAD, ASKİ, İHH, UMKE, AKUT, JAK ile itfaiye erleri su basan evler ile iş yerlerini ve tüm cadde ve sokakları temizlemek için çalışmalara başladı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal