Belirtileri yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, soğuk el ve ayaklar, göğüs ağrısı, hafıza sorunları, düşük tansiyon ve saç dökülmesi olarakbilinen Aneminin, kan kaybı (kadınlarda menstrüasyon sırasında), eritropoietin (böbrekler tarafından üretilen bir hormon), hamilelik, zayıf beslenme ve lösemi düzeylerinde azalma gibi birçok nedeni vardır. Peki anemi hastası olan kişiler nasıl beslenmeli? Bu sorunun cevabı haberimizde.
ISPANAK
Ispanak lif, kalsiyum, demir, beta-karoten ve A, B9, E ve C vitaminleri bakımından zengindir. Cup bardak ıspanağı 1 bardak suda kaynatın ve en sevdiğiniz baharatları ekleyin. Bu basit çorba, 3,2 mg demir içerir (bu, kadınlar için önerilen günlük miktarın% 20'sidir). Ispanakları 3 dakikadan fazla kaynatmadığınızdan emin olun çünkü yapraklar demir emilimine yardımcı olan oksalik asidi kaybeder. Ayrıca aşağıda listelenen iki tarifİ de deneyin.
1. İşlem:
2. İşlem:
PANCAR VE ELMA SUYU
Elmalar demir bakımından zengindir ve pancarda folik asit, lif ve potasyum bulunur. Günde 2 elma ve 2 pancar yiyin. Pancar kabuğu, en yüksek besin konsantrasyonunu içerir. Pancarları fırında pişirin ve ocakta soyup kızartın. Şimdi kabuğunu çıkarabilir ve kabuğuyla yiyebilirsiniz.
Süreci:
MAYDANOZ
Maydanoz, demir, folik asit ve C vitamini bakımından zengindir. Yarım fincan taze maydanoz, yaklaşık 5.5 mg demir içerir. Vücudun çok hızlı bir şekilde demir emmesine yardımcı olan c vitamini bakımından zengindir. Çorbalarda, güveçte, sandviçte ve salatalarda kullanın ve aşağıdaki çay tarifini deneyin.
Süreci:
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.