02.02.2021-10:57 (Son Güncelleme:02.02.2021-10:57)


1

SNAPCHAT

SNAPCHAT

Snapchat'in bildirimleri ve gerçek zamanlı konumu bulmak için çalışan konum hizmetleri pili etkiliyor. Ancak pili asıl tüketmesinin nedeni aslında bir kamera uygulaması olmasından kaynaklanıyor.



2

NETFLIX

NETFLIX

Netflix popüler bir yayın hizmeti. İçeriğinde birçok dizi, film, program vs... bulunuyor, ancak Netflix uygulaması pil düşmanı olan uygulamaların başında geliyor.



3

YOUTUBE

YOUTUBE

YouTube en çok kullanılan platformların başında geliyor. Milyonlarca insan YouTube'taki videoları izleyerek saatlerini geçiriyor.



4

FACEBOOK

FACEBOOK

Sosyal medya devi Facebook'un uygulaması da pil düşmanı. Facebook uygulaması arka planda, bildirimler, kişilerin senkronizasyonu, güncellemeler gibi birçok işlemi gerçekleştirir. Bu yüzden şarjı etkiler.



5

MESSENGER

MESSENGER

Facebook uygulamasının ekürisi olan Messenger da yüksek pil tüketimine neden olan isimlerin başında geliyor. Facebook gibi arka planda birçok işlem gerçekleştiriyor. Kişileri senkronize ediyor ve zaman zaman da bildirimler gönderiyor.



6

GOOGLE NEWS

GOOGLE NEWS

Google News, mevcut en iyi ücretsiz haber uygulamalarından biri. Ancak arka planda sürekli etkinlik içinde ve bu yüzden şarjı da yiyor.



7

FLIPBOARD

FLIPBOARD

Flipboard, kullanıcıların ilgilendiği alanlara göre özelleştirebildiği sezgisel bir haber uygulaması. Seçilmiş hikayelere, haberlere ve ilgi alanına dayalı makalelere ulaşılabiliyor. Ancak bildirim erişimi olan diğer uygulamalar gibi şarjı da tüketiyor.



8

TİKTOK

TİKTOK

TikTok milyonlarca kullanıcıya sahip, oldukça popüler bir sosyal uygulama. Video kayıt ve oynatma özelliklerine sahip olduğu için şarjı emiyor. Gereksiz bildirimleri kapatarak ve kullanımı sınırlayarak pil tüketimi azaltılabilir.

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR