Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'nın Açıklamaları

Kadir Özkaya, HDP kapatma davası ve AYM'nin görevleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

18.10.2024-15:21 - (Son Güncelleme: 18.10.2024-15:21) Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'nın Açıklamaları

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya'dan Önemli Açıklamalar

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak önemli bilgiler paylaştı. Özkaya, HDP kapatma davasının neden hala karara bağlanmadığını açıkladı.

Kapatma Davası Süreci ve Delil Durumu

Özkaya, "HDP kapatma davasının karara bağlanamamış olmasının sebebi dayanılan delillerin niteliği ve bu delillerin neredeyse tamamının adli yargı sürecine tabi olmasıdır." dedi. Ayrıca, davayla ilgili dosyanın şu an için raportör incelemesinde devam ettiğini belirtti. 451 kişi hakkında siyasi yasak talep edildiğini hatırlatarak, bu kişiler hakkında çok sayıda dosyanın bulunduğunu ifade etti.

MHP Lideri Bahçeli’nin Açıklamasına Yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Anayasa Mahkemesi kapatılsın" yönündeki görüşüne de değinen Özkaya, "Bu konulara cevap verildiği zaman tartışmaların içerisine gireriz. Anayasa Mahkemesi olarak biz kararlarımızla yolumuza devam ederiz." açıklamasında bulundu.

AYM'nin İhlal Kararlarının Oranı

Kadir Özkaya, AYM'nin verdiği ihlal kararlarının oranının %3 olduğunu belirterek, bu durumu Türk yargısının başarı gösterdiğinin bir göstergesi olarak değerlendirdi. Özellikle Can Atalay kararı ile ilgili yapılan "süper temyiz incelemesi" eleştirilerine yanıt verdi.

Sokak Hayvanları Davası Üzerine Değerlendirme

Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili iptal istemine dair süreç hakkında da bilgi veren Özkaya, "Sokak hayvanlarıyla ilgili dosyada, raportör arkadaşımıza 'bu dosyayı bir an önce incele' dedik. Sonuç ne çıkar bilmem, dosya hazır olduğunda gündeme alınacak." ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, bireysel başvuru kapsamında düzenlenen Basını...

Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya, bireysel başvuru kapsamında düzenlenen Basını Bilgilendirme Toplantısı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal