Ampute Milli Takımı Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Seyfe Gölü'nde Antrenman Yaptı

Ampute Milli Futbol Takımı, kuraklık sorununa dikkat çekmek için Seyfe Gölü'nde antrenman gerçekleştirdi.

09.10.2024-13:48 - (Son Güncelleme: 09.10.2024-13:48) Ampute Milli Takımı Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Seyfe Gölü'nde Antrenman Yaptı

Ampute Milli Takımı, Seyfe Gölü Üzerinde Çalışmalarını Sürdürdü

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü Kuş Cennetinde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek için antrenman yaptı. Takım, Seyfe Gölü'nün kuruyan zemininde çalışarak çevresel sorunlara duyarlılık geliştirmeyi amaçladı.

Teknik Direktör İsmail Temiz'den Açıklamalar

Ampute Milli Futbol Takımı'nın Teknik Direktörü İsmail Temiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Seyfe Gölü'nün geçmişteki sulak halini gördük. İnsan ve doğa arasındaki çatışmanın acı verici sonuçları var. Bize emanet edilen doğayı, gelecek nesillere aktarabilmek için farkındalık yaratmalıyız" dedi.

Kaleci Antrenörü İlhan Elmalı'nın Önemli Uyarıları

Kaleci antrenörü ve emekli jeofizik mühendisi İlhan Elmalı, su rezervlerinin korunmasının gelecek için büyük önem taşıdığını belirterek, "Kamu yetkilileri bu konuya daha fazla önem vermeli. Yağışların korunmalı ve sürdürülebilir şekilde sağlanması lazım" şeklinde konuştu.

Takım Kaptanından İklim Farkındalığı Mesajı

Takım kaptanı Halil İbrahim Esen, iklim farkındalığı için burada olduklarını vurgulayarak, "Gölün bir an önce eski haline dönmesini gönülden temenni ediyorum" dedi.

Kırşehir'i Koruma Platformu'ndan Destek

Kırşehir'i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, organizasyonun Seyfe Gölü'ne dikkat çekmek amacıyla yapıldığını ifade ederek, "Burası milli hazinemiz, kuraklık sorunuyla karşı karşıya. Gelecek nesillere bu alanları aktarmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun Açıklamaları

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, küresel iklim değişikliği ve yer altı sularının çekilmesinin Seyfe Gölü'nü etkilediğini belirtti. Etrafındaki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin de kuraklığa katkıda bulunduğunu söyledi.

Kırşehir'in Mucur ilçesinde yer alan ve RAMSAR Sözleşmesi ile koruma altına alınmış Seyfe Gölü Kuş Cenneti, dünya genelindeki önemli kuş göç yollarından birine ev sahipliği yapmaktadır.

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ndeki kuraklığa dikkati çekti. Arnavutluk'taki...

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ndeki kuraklığa dikkati çekti. Arnavutluk'taki Balkan Şampiyonası'na Kırşehir'de hazırlanan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları, kuraklığa dikkati çekmek için Seyfe Gölü'nün kuruyan yüzeyinde antrenman yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal