11.10.2024-17:16 (Son Güncelleme:11.10.2024-17:16)

Zonguldak'taki Atatürk Heykeline Zarar Verildi

Zonguldak'ta Atatürk'e çiçek veren küçük kız heykelinin çiçek kısmı kırıldı. Belediye, onarım için harekete geçti.

Zonguldak'ta Hassas Bir Olay

Zonguldak'ta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çiçekle karşılayan Ayten Alper’in heykeline üzülerek zarar verilmesi vatandaşları üzüntüye boğdu. Heykelin 5 yaşındaki halini yansıtan bronzi heykelin çiçek kısmı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından kırıldı.

Tarihi Arka Plan

Atatürk'ün Zonguldak’a ilk ziyareti 93 yıl önce gerçekleşmişti. Heykelin bulunduğu alan, Atatürk'ün ayak bastığı Liman Caddesi olarak biliniyor. Sekiz yıl önce açılışı yapılan heykel, 1,20 metre yüksekliğindedir.

Vatandaşların Tepkisi

Heykeli gören Zonguldaklılar, bu tür vandalizmi kınayarak, tarihe olan saygının önemine dikkat çekti. Zonguldak Belediyesi, kırılan bölümün en kısa sürede onarılacağını duyurdu.

Öte yandan, "Atatürk'e çiçek veren kız heykeli" olarak tanınan bu eser, geçmişte de benzer bir durumla karşılaşarak onarılmıştı. Yaşanan bu son olay, sanat eserlerine ve özel anılara karşı saygının büyük önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Zonguldak'ı ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çiçekle karşılayan Ayten Alper'in, 5 yaşındaki halinin yapıldığı heykelin çiçek bölümü kırıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr