01.10.2024-21:05 (Son Güncelleme:01.10.2024-21:05)

Zonguldak'ta Şiddetli Yağışlar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Zonguldak'ta meydana gelen kuvvetli yağışlar nedeniyle 17 kişi tahliye edildi. Mezarlar da zarar gördü.

Zonguldak'ta Kuvvetli Yağış Etkisi

Zonguldak'ta devam eden kuvvetli yağışlar, bölgedeki hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Heyelan riski nedeniyle geçici olarak 4 ev boşaltıldı ve 17 kişi tahliye edildi.

Kilimli İlçesi'nde Mezarlık Zarar Gördü

Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinin Merkez Mahallesi'nde bulunan mezarlık, heyelan nedeniyle zarar gördü. Ayrıca, yol kenarında bir evin bahçesindeki istinat duvarının çökmesi sonucu ilgili ekipler bölgedeki çalışmalara başladı.

Trafik ekipleri, dere yatakları yakınındaki araçların zarar görmemesi için sürücülere park yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Kozlu ilçesindeki Ilıksu Deresi'nde de olası taşkın riskine karşı önlemler alınıyor.

Vali Hacıbektaşoğlu'ndan Açıklama

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Hacıbektaşoğlu, "Son 48 saatte Kozlu'ya 216 milimetre, Zonguldak merkezine ise 203 milimetre yağış düştü. Beklenenin üzerinde yağış aldık, ama şükür ki can kaybı yok." dedi.

Vali, "Yeni riskler oluşabileceği için vatandaşların dikkatli olmasını istiyoruz. Ayrıca, havanın durumuna göre okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair bir karar alacağız," açıklamasında bulundu.

Dikkatli Olun!

Yetkililer, riskli bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmalarını ve durumu takip etmelerini önemle vurguluyor.

Zonguldak'ta iki gündür devam eden kuvvetli yağış, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiliyor. Kilimli ilçesinde yol kenarında bir evin bahçesindeki istinat duvarının çökmesinin ardından ekipler çalışma başlattı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr