04.10.2024-17:54 (Son Güncelleme:04.10.2024-17:56)

Ziya Gökalp ve Türk Sosyolojisi Sempozyumu Afyonkarahisar'da Başladı

Afyonkarahisar'da düzenlenen sempozyumda Ziya Gökalp'in fikirleri ve Türk sosyolojisinin evrimi tartışıldı.

Afyonkarahisar'da Ziya Gökalp Sempozyumu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından "Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Türk Sosyolojisi Sempozyumu" düzenlendi.

Önemli Konuşmalar

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, sempozyumda yaptığı konuşmada, Türk düşünce tarihinin önemli figürlerinden biri olarak Ziya Gökalp'in, toplumsal olayların bilimsel bir yaklaşım ile ele alınması gerektiğini vurguladığını belirtti. Yiğitbaşı, Gökalp'in sosyolojinin Türkiye'deki akademik disiplin haline gelmesine önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

Gökalp'in Vizyonu

Yiğitbaşı, Ziya Gökalp'in modernleşme sürecinde Türk toplumuna yol gösterecek bir vizyon sunduğunu belirterek, "Bu sempozyum, Gökalp'in vizyonunun günümüzdeki anlamını ve modernleşme pratiğimizdeki yerini tartışmayı amaçlıyor. Akademik tartışmalar, toplumun geleceğini şekillendirmede büyük bir rol oynar." dedi.

Uzman Görüşleri

Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Pustu da, Gökalp'in Türk tarihi, dil ve edebiyatı konusundaki kıymetli eserleri ile Türk düşünce dünyasına katkılarının altını çizdi.

Sempozyum Detayları

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, sempozyumda 72 katılımcının 61 farklı bildiri sunacağını, bu sayede Gökalp'in fikirlerinin uzmanlar tarafından masaya yatırılacağını söyledi. Dört gözle beklenen sempozyum, 3 gün boyunca sürecek.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde (AKÜ) "Ölümünün 100. Yılında Ziya Gökalp ve Türk Sosyolojisi Sempozyumu" düzenlendi. Sempozyuma, Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Yunus Pustu (sağ 2) ile Vali Kübra Güran Yiğitbaşı (sol 4) da katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr