27.04.2022-15:35 (Son Güncelleme:27.04.2022-15:35)

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi : en güzel ve lezzetli zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır? Zeytinyağlı yaprak sarma malzemeleri ve tarifi

Zeytin yağlı yaprak sarma, bayram yemeklerinden kısır günlerine kadar en sevilen yemek tariflerinden biridir. Bazı bölgesel farklılıklar olsa da malzemeler değişse de sarma meşakkatli, bir o kadar da bereketli bir yemektir. İncecik sarılanı, bol baharatlısı makbuldür sarmanın. Yemelere doyamayacağınız, bayram sofralarını şenlendirecek zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır? İşte, zeytinyağlı yaprak sarma tarifi, malzemeleri, kalori değeri, püf noktası ve yapılışı...

Ramazan Bayramına sayılı günler kala birçok vatandaş zeytinyağlı yaprak sarması tariflerini araştırmaya başladı. Bayram sofralarının gözde yemeği zeytinyağlı yaprak sarması tarifi merak konusu olurken bazı bölgelere göre değişiklik gösteren tarifler ele alınarak en keyifli tarifi siz değerli okurlarımız ile paylaştık. Zeytinyağlı yaprak sarması kaç dakikada pişer? Zeytinyağlı yaprak sarması malzemeleri nelerdir? Zeytinyağlı yaprak sarması püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar...


Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi malzemeleri

-300 gram asma yaprağı

-1 adet limon

-4 yemek kaşığı zeytinyağ

-1 su bardağı sıcak su

İç harcı için:

-1/2 su bardağı zeytinyağ

-3 adet orta boy kuru soğan

-1,5 su bardağı pirinç

-1 su bardağı sıcak su

-1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

-1 yemek kaşığı kuş üzümü

-1 çay kaşığı tuz

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çay kaşığı nane

-1 çay kaşığı yenibahar

-1/2 çay kaşığı tarçın


Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi yapılışı

1- Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin.

2- Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.

3- Ardından sırasıyla; 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın.

4- 1 su bardağı sıcak suyun ilave edilmesiyle iç harç kısık ateşte pişirilir.

5- Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.

6- Yaprağın damarlı kısmı içe alınarak yan taraflar içe katlanıp sarma işlemi yapılır.

7- Sarma işlemi biten dolmalar tencereye sıralı şekilde koyulur ve limonlar halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.

8- Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.

Zeytinyağlı yaprak sarma pişirme süresi nedir?

Kısık ateşte içini ala ala pişmesiyle süre 45 dakikayı bulmaktadır.

Zeytinyağlı yaprak sarması kaç kalori?

1 porsiyon zeytinyağlı yaprak sarması 564 kalori gelmektedir. 

Haber365
bilgi@haber365.com.tr