09.02.2021-09:16 (Son Güncelleme:09.02.2021-09:16)

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi

Zeytinyağlı pırasa hazırlaması en kolay yemeklerden biridir. Peki, zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır? Zeytinyağlı pırasa için gerekli malzemeler nelerdir? İşte zeytinyağlı pırasa tarifi...

Hazırlanışı son derece pratik olan zeytinyağlı pırasa tarifini sizin için derledik. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pırasa oldukça faydalı bir yemektir. Sizin için zeytinyağlı pırasa tarifini derledik. İşte zeytinyağlı pırasa için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

MALZEMELER

·> 1/3 çay bardağı zeytinyağı

·> 1/2 çay bardağı pirinç

·> 1/2 adet limon suyu

·> 1 çay kaşığı karabiber

·> 1 su bardağı su

·> 1 su bardağı portakal suyu

·> 2 adet havuç

·> 2 çay kaşığı tuz

·> 4 dal pırasa

NASIL YAPILIR?

Öncelikle pırasaları güzelce yıkayın ve verevli şekilde doğrayın. Havuçları da yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve yarım ay şekilde doğrayın. Tencerenizin içerisine zeytinyağını ekleyerek ısıtın. Orta ateşte 3-4 dakika boyunca havucu soteleyin. Daha sonra üzerine pırasayı ekleyerek 2-3 dakika daha soteleyin. Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Su, limon suyu ve portakal suyunu üzerine ilave edin. Güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika boyunca kapağı kapalı şekilde pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine tuzunu ve damak zevkinize göre karabiberi serpiştirin. Pırasanız hazır, afiyet olsun…

Haber365
bilgi@haber365.com.tr