Hazırlanışı son derece pratik olan zeytinyağlı pırasa
tarifini sizin için derledik. Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan
pırasa oldukça faydalı bir yemektir. Sizin için zeytinyağlı pırasa tarifini
derledik. İşte zeytinyağlı pırasa için gerekli malzeme listesi ve
hazırlanışı...
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
Öncelikle pırasaları güzelce yıkayın ve verevli şekilde
doğrayın. Havuçları da yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve yarım ay şekilde
doğrayın. Tencerenizin içerisine zeytinyağını ekleyerek ısıtın. Orta ateşte 3-4
dakika boyunca havucu soteleyin. Daha sonra üzerine pırasayı ekleyerek 2-3
dakika daha soteleyin. Havuç ve pırasa hafifçe yumuşadıktan sonra üzerine
pirinci ekleyin ve birkaç dakika daha soteleyin. Su, limon suyu ve portakal
suyunu üzerine ilave edin. Güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp suyun
kaynamasını bekleyin. Su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika boyunca
kapağı kapalı şekilde pişirin. Ocaktan almadan önce üzerine tuzunu ve damak
zevkinize göre karabiberi serpiştirin. Pırasanız hazır, afiyet olsun…