Ülkemizde son yıllarda tüketimi artan börülcenin zeytinyağlı tarifini sizin için hazırladık. İşte zeytinyağlı börülce tarifi…
MALZEMELER
- 3 kg deniz börülcesi
- 1 adet soğan
- 1 adet renkli süs biberi
- 1 adet olgun domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tozşeker
- 2 dilim limon
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sarmısaklı süzme yoğurt
NASIL YAPILIR?
Öncelikle deniz börülcelerini bol suyla yıkayın. Geniş ve derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Börülceleri kaynar suyun içerisine atıp 3 dakika haşlayın. Haşlanmış börülceleri buzlu suya çıkartın. Börülcelerin sap kısımlarındaki sert bölümü çekerek çıkartın. Soğanı piyazlık, süs biberini jülyen doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkartın ve küp küp doğrayın. Ayıklanmış börülceleri soğan, biber ve domateslerle harmanlayıp pişireceğiniz tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve sıvıyağı gezdirin. Limon dilimlerini, tozşekeri ve suyu ilave edip üzerini yağlı bir kağıt ile kapatın. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra, sarmısaklı yoğurt ile servis yapın. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.