Zeytin Yağlı Fasulye Tarifi
Yaz aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan zeytinyağlı fasulye yemeğinin tarifini merak edenler için bir araya getirdik. Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan zeytinyağlı fasulye nasıl yapılır? Zeytinyağlı fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar…
Kolesterol içermeyen taze fasulye sağlığınız açısından oldukça faydalıdır bir sebzedir. Son derece pratik olan zeytinyağlı fasulye yemeğinin malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar…
MALZEMELER
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 500 g taze fasulye
- 3 adet domates
- Tuz
NASIL YAPILIR?
Fasulyeleri temizledikten sonra yıkayıp yemeklik olarak doğrayın. Ardından zeytinyağını tencerenin içerisine alın ve yemeklik doğradığınız soğanları güzelce kavurun. Kavurma işleminin ardından fasulyelerinizi üzerine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak 6-7 dakika kavrulmasını bekleyin. Son olarak kabuğunu soyduğunuz domatesleri de doğrayarak üzerine ekleyin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Fasulye yemeğiniz pişene kadar tencerenizin kapağını kapalı tutun. Ocaktan almadan önce tuzunu ekleyin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…