20.10.2024-19:46 (Son Güncelleme:20.10.2024-19:46)

Zeybekci: Türkiye Ekonomisi Toparlanma Sürecinde

AK Parti'li Nihat Zeybekci, Burdur'da enflasyon ve ekonomi hakkında konuştu, hedeflerini paylaştı.

AK Parti'li Zeybekci'den Ekonomi Açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Burdur Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada Türkiye'nin ekonomik durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyonla mücadelede bu yıl sonu hedefinin yüzde 38-39 olduğuna ancak bunun üzerine çıkarak yüzde 41 seviyelerinde bir beklenti olduğuna dikkat çekti.

2025 Hedefleri: Enflasyon Düşecek

Zeybekci, 2025 yılının sonlarına doğru Türkiye'de enflasyonun yüzde 20'nin çok altında olacağına inandığını belirtti. "Dünya Bankası verilerine göre Türkiye, satın alma gücü açısından dünyanın 11. büyük ekonomisi. Resmi rakamlara göre ise 17. büyük ekonomiyiz," dedi.

Merkez Bankası Rezervleri Artıyor

Bir yıl öncesine kıyasla Merkez Bankası'nın net rezervinin 70 milyar dolar eksi seviyesindeyken şu anda artı 42 milyar dolara çıktığını vurgulayan Zeybekci, "Merkez Bankasının bürüt rezervi Cumhuriyet tarihinin zirvesinde; 160 milyar dolar seviyelerini gördü. Türkiye, külçe altın varlığı bakımından dünya sıralamasında sekizinci sıradadır," ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Hızla Yenilendiğini Vurguladı

Zeybekci, Türkiye'nin farklı alanlarda yaptığı altyapı yatırımlarını hatırlatarak, "Her yerde havaalanları, üniversiteler, yollar, duble yollar, sıcak asfaltlar yaptık. Bu süreçte bazı hatalarımız olmuş olabilir, ancak bunlar hedefler doğrultusunda yapılmış yatırımlardır," açıklamasında bulundu.

Faiz ve Üretim Politikasında Hedefler

Faiz artışının enflasyonla mücadelede önemli bir adım olduğunu belirten Zeybekci, "Öncelikli olarak paranın üretime ve istihdama odaklanması gerekmektedir. Malın artırılması, enflasyonun düşmesini sağlayacaktır," dedi.

Büyüme Vurgusu

Türkiye'nin büyüme sürecinin devam ettiğini ifade eden Zeybekci, "Büyümemize engel olabilecek koşulların ve olumsuzlukların üstesinden gelmek için yapısal reformlar gerçekleştirilecektir. Türkiye büyük bir ülke ve ekonomidir. Etrafımızdaki zorluklara rağmen büyümemiz devam ediyor," sözlerini kullandı.

Kongrede ayrıca AK Parti Burdur milletvekilleri Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz ile İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan da söz aldılar. Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yeniden seçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Burdur Öğretmenevi'ndeki konferans salonunda düzenlenen AK Parti Burdur Merkez İlçe Başkanlığının 8. Olağan Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr