06.02.2021-14:38 (Son Güncelleme:06.02.2021-14:38)

Zencefilin Faydaları Nelerdir?

Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen zencefil, tam bir şifa deposu. Faydaları saymakla bitmeyen bir baharat türü olan zencefilin faydaları merak ediliyor. Özellikle bağırsak hastalıkları ve mide bulantısına iyi gelen zencefilin yararları neler? Zencefil neye iyi gelir?

Gerek televizyonda gerekse internet dünyasında sıkça duyduğumuz zencefilin yararları merak ediliyor. Alternatif tıp yöntemlerinde kullanılan ve ilaç kullanmak istemeyen vatandaşlar için son derece önemli bir şifa deposu olan zencefilin faydaları neler? Zencefilin yararları nelerdir?

ZENCEFİL NEYE İYİ GELİR?

  • Zencefil mide ve bağırsaklarda bulunan gazı söktürür.
  • Zencefil kusmaya ve mide bulantısına karşı son derece etkilidir.
  • Zencefil ishal ve bağırsak bozukluklarını gidermede yardımcı olur.
  • Zencefil regl ağrılarını azaltır.
  • Zencefil bağışıklık sisteminin güçlendirir.
  • Zencefil sindirim sistemini hızlandırır.
  • Zencefil öksürüğü keser.
  • Zencefil metabolizmayı hızlandırır ve iştah açar.
  • Zencefilas kas ağrılarını hafifletir.
  • Zencefil solunum yollarını açar.
  • Zencefil cinsel gücü artırdığı bilinir.
  • Zencefil soğuk algınlığı, grip ve bronşit gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Zencefil otobüs, gemi ya da diğer ulaşım araçlarında yaşanan mide bulantılarına karşı da çok iyi geldiği bilinir.

ZENCEFİL NASIL KULLANILIR?

Sağlık için son derece öneme sahip olan zencefilin nasıl kullanıldığı merak ediliyor. Zencefil genel olaral salatalarda, içeceklerde ve çeşitli yemeklerde kullanılmaktadır. Toz şeklinde tüketimi mümkündür. Öte yandan kurabiyelerin ve atıştırmalıkların içerisinde de kullanılabilir.

ZENCEFİL ÇAYI NASIL YAPILIR?

Peki zencefil çayı nasıl hazırlanır? Taze zencefil dilimleri, kabuğu soyularak 1 bardak için yaklaşık 3-4 gram gelecek şekilde dilimlenir. Zencefil dilimleri çaydanlıkta ortalama 10 dakika boyunca kaynatılır. Kaynadıktan sonra demlenmeye bırakılan zencefiller bir süre dinlendirilir. Bu aşamalardan sonra da isteğe bağlı olarak içerisine bal ve limon eklenerek tüketilebilir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr