15.03.2021-12:38
(Son Güncelleme:13.11.2021-12:06)
Zehirlenmenize Sebep Olabilecek Çiğ Yiyecekler
Neredeyse her gün sofralarımızda bulunan bazı besinler birçok sağlık problemine sebep oluyor. Zehirlenmeye neden olan işte o besinleri sizler için derledik.
Çiğ yiyeceklerin tüketimi giderek arttı. Birçok kişi tarafından sebzelerin çiğ yenmesini öneriliyor. Ancak bu durum her sebzede geçerli olmayabiliyor. Bazı besinlerin çiğ tüketilmesi zehirlenmeye bile neden olabiliyor. Bunların başlıcaları, sosis, fasulye, manyok, karides, patates, badem, mantar, bambu filizi, ravent olarak sıralanıyor.
1
Zehirlenmeye Bile Neden Olan İşte O Besinler:
4
Karides
6
Sosis
Yarı pişirilmiş sosisler aslında sağlığımız için son derece tehlikelidir çünkü çiğ sosiste listeria bakterisi bulunur. Bu tehlikeli bakteri sindirim sistemini bozarak zehirlenmeye neden olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmanın tek yolu ise sosisleri iyi bir şekilde pişirmektir. Uzmanlar, sosisi çiğ bir şekilde tüketmekten kaçınmanız gerektiğini vurguluyor.
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
BAKMADAN GEÇME
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR