06.09.2019-10:53 (Son Güncelleme:09.09.2019-12:18)

Zamanı Geldi! Aşure Tarifi

Aşure zamanı geldi çattı. Muharrem ayının içinde olduğumuz şu günlerde aşure tarifini köşeye ayırmalı ve sonrasında yapmalısınız.

Aşure bizim içine nohut, buğday gibi bakliyatları attığımız geleneksel bir tatlımız. Ancak aşure zamanları vardır. O zaman gelip çatmıştır.

MALZEMELER

3 bardak aşurelik buğday
½ çay bardağı pirinç
1 bardak nohut
1 bardak kuru fasulye
200 gr kuru kayısı
200 gr kuru üzüm
1 bardak fındık
3 lt su (buğdayı haşlamak için)
4 lt sıcak su (gerektikçe eklemek için)
4 bardak toz şeker
Bir tutam tuz

ÜZERİ İÇİN

25 gr fındık
25 gr kuş üzümü
100 gr ceviz
1 nar
Tarçın

NASIL YAPILIR?

İlk olarak nohudu ve fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Ardından buğdayı temizleyip bir tencerenin içinde 10 dakika süresince kaynatın. Ardından sarı suyunu süzüp aynı işlemi tekrar yapın. En son yeniden üstüne 3 lt kadar su ekleyip 50 dakika süresince haşlayın.

Yumuşamış olan buğdayın üstüne nohudu ve kuru fasulyeyi ilave edin. Daha sonra doğradığınız kayısıyı, kuru üzümü, pirinci katıp 15 dakika süresince haşlayın. Şekeri, tuzu, fındığı da ilave ederek 15 dk daha kaynatın. Bu sırada gerektikçe sıcak su ilave edin.

Pişince cam kaplara koyun. Hafif soğuyunca üstüne fındık ve ceviz parçalarını üzümü, narı ve tarçını dökün.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


Haber365
bilgi@haber365.com.tr