07.04.2022-15:15 (Son Güncelleme:07.04.2022-15:40)

Yüz germe nasıl yapılır? Dr. Eyüp Bozkurt işlem öncesi ve sonrasını anlattı!

Dr. Eyüp Bozkurt açıkladı; Yüz germe bandı ile yüz germe için ameliyatsız ve enjeksiyon işlemlerine ek olarak cerrahi yüz germe de bir seçenektir. Bir talepte bulunmanız gerekiyorsa, estetik memnuniyetsizlik hissediyorsanız veya bir uzman tarafından yapılan muayenede ciltte sarkma gibi bir şekil bozukluğu görüyorsanız, yüz germe ameliyatı bu sorunları ortadan kaldırmak için iyi bir yöntemdir diye de ekledi.

Ameliyatı planlarken öncelikle hastanın gençliğinin bir resmini kullanarak yaşlanmanın nasıl gerçekleştiğini ve yüzde deformitenin nerede ve ne yönde ortaya çıktığını tespit edilmesi gerekir. Yüz germe ameliyatının sadece cildi gerdiği bilinmektedir. Ama bu doğru değildir.

Dr. Eyüp Bozkurt doğru ve başarılı sonuçlar veren ameliyatlarda derinin tüm katmanları, sadece cilt değil, üç boyutlu olarak şekillendirilir. Cilt altındaki bağ dokusuna, yüz kaslarına ve gevşek dokuya erişmek için ciltte bir kesi yapılır. Derinin altındaki bu derin dokulara dokunmak, gevşek, sarkık elementleri ciltte olması gereken yere taşır. Şeklinde nasıl yapıldığını anlattı.

Yüz germe operasyonu sonrası iz kalır mı? Dr. Eyüp Bozkurt açıkladı!

Yüz germe ameliyatı denildiğinde akla gelen temel sorulardan biri ameliyat sonrasında iz kalıp kalmadığıdır. Yüz germe ameliyatı endoskopik olarak 1-2 mm'lik küçük bir kesi ile yapılır ve saç üzerinde kalır, bu nedenle iz kalmaz. Klasik yöntemde bu kesiler zamanla iyileşir, kulak önünde ve arkasında olduğu için kaybolur ve aralarına yüzün doğal çizgilerini yerleştirir.

Yüz germe operasyonu ne kadar kalıcıdır?

Dr. Eyüp Bozkurt anlattı; İyi planlanmış yüz germe ameliyatı ile hastanın yüzünde 5-10 yıllık bir gençleşme sonucu elde etmek oldukça mümkündür. Becerikli eller tarafından yapılan bu tür operasyonların etkilerinin kalıcılığı şüphesiz yüz germe bandı ve diğer yöntemlere göre daha uzundur. Bu dayanıklılığın süresini normal şartlarda 10 yıl olarak tanımlamak mümkün olsa da kişinin yaşam koşullarının sürenin temel belirleyicisi olduğunu vurgulamakta fayda vardır.

Aşırı sigara ve alkol tüketimi, stresli bir yaşam tarzı, uykusuzluk, egzersiz ve egzersiz eksikliği, yetersiz ve sorunlu beslenme alışkanlıkları ve belki de en önemlisi güneşin zararlarına karşı önlem almamak kalıcılık süresini kısaltır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr