12.10.2024-11:23 (Son Güncelleme:12.10.2024-11:23)

Yürüyüş Şampiyonu Öğrenciler Doğada Antrenman Yapıyor

Kayseri'de antrenmanlarını tarihi ve doğal yerlerde yapan öğrenciler, yeni başarılar hedefliyor.

Yürüyüş Şampiyonu Öğrenciler Doğada Antrenman Yapıyor

Kayseri'de, doğanın ve tarihin güzellikleri eşliğinde antrenman yapan Muhammed Miraç Şahin ve Hayrunnisa Ceyhan, yeni birincilikler kazanmayı hedefliyor.

Yeni Madalyalar İçin Ter Döküyorlar

Kayseri'de ikamet eden 10. sınıf öğrencisi Muhammed Miraç Şahin ve 8. sınıf öğrencisi Hayrunnisa Ceyhan, Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'ndan kazandıkları şampiyonluklarının ardından yeni madalyalar için kentin eşsiz tarihi ve doğal alanlarında antrenman yapıyorlar.

Beden eğitimi öğretmeni ve atletizm antrenörü Handan Koçyiğit rehberliğinde çalışan bu iki yetenek, 2025 yılındaki önemli şampiyona için hazırlıklarını sürdürüyor. Muhammed Miraç, bu yıl temmuz ayında İzmir'de düzenlenen 16 Yaş Altı Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'nda birinci olmuşken, Hayrunnisa da Konya'da gerçekleştirilen 14 Yaş Altı Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti.

Hedef 2025 Türkiye Şampiyonası

Her iki sporcu da ocakta yapılacak şampiyonada bir daha birincilik kürsüsüne çıkmayı planlıyor. Öte yandan, Muhammed Miraç, milli takım seçmelerine katılarak ay-yıldızlı formayı giymek ve uluslararası organizasyonlarda ülkesine altın madalya kazandırmak istiyor.

Sözlerinin Ardından

Üç yıldan fazla bir süredir bu sporla ilgilendiğini belirten Muhammed Miraç, "Antrenmanlarımızı kafamız karışmasın diye tarihi ve doğal yerlerde gerçekleştiriyoruz. Hedefim ocak ayında şampiyon olup milli takıma girmek ve 2028 Olimpiyatlarında ülkemizin bayrağını dalgalandırmak," diye konuştu.

Hayrunnisa, koşucu olarak başladığı sporda şampiyonluk hayalleri kuruyor. "Ocak ayında madalyayla dönmek istiyorum. Haftanın yedi günü antrenman yaparak yorucu bir tempoda çalışıyoruz," dedi.

İlk Hedef Olimpiyatlar

Antrenör Handan Koçyiğit, geçmişte Türkiye rekortmeni olduğunu belirterek, "Onları milli sporcu yapıp, ülkemizi temsil etmelerini istiyoruz. Miraç'ı önümüzdeki olimpiyatlarda görmek istiyoruz. Her iki öğrencim için de hedef başarıyı sürdürmek," şeklinde konuştu.

Kayseri'de yaşayan 10. sınıf öğrencisi Muhammed Miraç Şahin (solda) ve 8. sınıf öğrencisi Hayrunnisa Ceyhan (sağda) daha önce Türkiye Yürüyüş Şampiyonası'nda elde ettikleri birinciliklerinin üstüne yeni madalyalar kazanmak için kentin tarihi ve doğal yerlerinde antrenman yaparak yeni başarılara ulaşmak için ter döküyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr