20.10.2024-00:36 (Son Güncelleme:20.10.2024-00:36)

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Başladı

Selanik'te Türk Sineması Günleri, Türk filmleriyle sinemaseverleri buluşturuyor.

Yunanistan'da Türk Sineması Günleri Etkinliği

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın Selanik kentinde başladı.

İki Gün Süren Etkinlikte Öne Çıkan Filmler

İki gün sürecek etkinlik boyunca Türk filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Açılış galasında, yönetmen Selman Nacar'ın "Tereddüt Çizgisi" ve Zeki Demirkubuz'un "Hayat" adlı filmleri gösterildi. Bugün ise yönetmen Cemil Ağacıkoğlu'nun "Son Hasat" ve Emre Kavuk'un "Daha İyi Bir Yarın" filmleri izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Başkonsolos Serkan Gedik'in Açıklamaları

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez 2019 yılında düzenlenen Türk Sineması Günleri'nin ikincisinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gedik, etkinliğin düzenlenmesinde katkıda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne teşekkür etti. 2019'daki etkinliğe gösterilen yoğun ilgiyi hatırlatarak, Yunanistan'ın kuzeyinin ve Selanik'in Türk kültürüne olan ilgisinin büyük olduğuna dikkat çekti.

Türkiye-Yunanistan Turizmi ve Kültürel Etkinlikler

Gedik, Türkiye ve Yunanistan arasındaki turizm hareketliliğine de dikkat çekerek, "Bu ilgi aslında karşılıklı. Bu yıl Türk turistler, Selanik ve Yunanistan’ı daha fazla tercih ediyorsa, Yunan turistler de Türkiye'yi en çok ziyaret ettikleri destinasyonlar arasında bulunduruyor." dedi. Başkonsolos, kültürel etkinliklerin ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendireceğine inandığını belirtti.

Yönetmenlerin Sanat Üzerine Görüşleri

Cemil Ağacıkoğlu, sanatın ülkeler arasında büyük bir köprü görevi üstlendiğini ve politik alanda yaşanan zorlukların sanatla aşılabileceğini vurguladı. "Halklar her zaman, dünyanın her yerinde olduğu gibi beraberdir ve birdir," diyerek sanatın birleştirici gücüne dikkat çekti.

Emre Kavuk ise Türk dizilerinin Yunanistan'da popüler olduğunu belirterek, "Bugün bir Yunan gençle tanıştım, Muhteşem Yüzyıl dizisini izlediğini ve ardından Türkçe öğrenmeye karar verdiğini söyledi. Türk sinemamız da dizilerimiz gibi aynı ilgiyi görüyor," ifadelerini kullandı. Kavuk, sinemanın insanları yakınlaştıran bir etki yarattığını vurguladı.

Katılımcılar ve Etkinliğin Önemi

Programa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Veli Aydın, Batı Trakyalı Türkler ve çok sayıda sinemasever katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr