29.08.2024-14:10 (Son Güncelleme:29.08.2024-14:10)

Yunan Bakan'dan Türkiye'nin Avrupa İlerleyişinden Memnunuz Açıklaması

Gayriresmi Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısına katılan Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, ülkesinin Türkiye'nin Avrupa'daki ilerleyişinden yana olduğunu açıkladı. Hakan Fidan'ın bugünkü toplantıya katılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi gazetecilere açıklama yapan Yunan Bakan Yerapetritis, Hakan Fidan'ın bugünkü toplantıya katılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye 5 Yıl Sonra İlk Kez Katılıyor

5 yıl aradan sonra ilk kez AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Türkiye'nin, toplantıya katılmasındaki kritik öneme sahip olduğunu belirtti.


Yunanistan İlerleyişten Memnun

Toplantının Türkiye-AB ilişkilerinin güçlendirilmesi, ilerletilmesi konularını konuşmak için iyi bir fırsat olduğuna dikkat çeken Yerapetritis, "Yunanistan temelde Türkiye'nin Avrupa ilerleyişinden yanadır." diye konuştu.

Kıbrıs Meselesi

5 yıl aradan sonra toplantıya katılan Türkiye'yi Hakan Fidan temsil edecek. Bakan Fidan'ın önceliği Türkiye meseleleri olacak. Yerapetritis, Kıbrıs meselesinin çözümü için Birleşmiş Milletler (BM) inisiyatifiyle başlatılacak olan görüşmelerin önemli olduğunu vurguladı. Brüksel'de düzenlenecek olan toplantıda Kıbrıs meselesini Bakan Hakan Fidan ile ikili olarak ele alacaklarını söyledi.

damlaeroglu@haber365.com.tr