Her sabah aynı şekilde kahvaltı yapmak istemeyenler için bu yazımızda yumurtalı ekmek kızartmasının nasıl yapılacağını derledik. İşte kahvaltınızı çeşitlendirebileceğiniz yumurtalı ekmek kızartmasının tarifi:
MALZEMELER
1 adet bayat ekmek
4 adet yumurta
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı nane
1/2 çay kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
Öncelikle bayat ekmeği dilimleyerek başlayın. Yumurtaları çırpın. Tuz, karabiber, kekik, nane ve pul biber ekleyerek biraz daha karıştırın. Tavayı orta-yüksek arası ateşte kızdırdıktan sonra ayçiçek yağını ekleyip, yağın kızmasını bekleyin. Ekmek dilimlerini yumurta karışımına, ekmeğin her tarafı ıslanacak şekilde önlü arkalı bastırın. Yumurtalı ekmek dilimlerini tavaya alarak pişirmeye başlayın. Önlü arkalı çevirip, altın sarısı renk alana kadar ekmekleri kızartın. Kağıt havlu üzerinde 1 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Eğer tatlandırmak isterseniz bal, karamel sos veya süt reçeliyle de tüketebilirsiniz.