08.02.2021-14:47 (Son Güncelleme:08.02.2021-14:47)

Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?

Yulaf ezmesi özellikle son zamanlarda sıklıkla tercih edilen besinlerden biridir. Birçok farklı tarifle kullanılabilen yulaf ezmesi, kullanıcılar tarafından da sürekli aratılmaktadır. Peki yulaf ezmesi nasıl yenir?

Özellikle sağlıklı beslenme ve diyet için tercih dilen yulaf lapası, içerdiği vitamin, lif, mineral ve antioksidan içermektedir. Besin ve enerji değerleri yüksek olduğundan dolayı da kahvaltı, kurabiye, ekmek gibi ürünlerin yapımında sıklıkla kullanılıyor.

Peki yulaf ezmesi nasıl yenilir? Yulaf ezmesi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Yulaf, glütensiz tam tahıllı olmasından dolayı kalp hastaları, diyabet hastaları tarafından tercih edilmekle birlikte diyet yapan kişiler de sıklıkla kullanmaktadır. Uzmanlar günlük olarak 2535 gram yulaf lapasının tüketilmesini önermektedir.

Bunun yanı sıra çiğ yulafın süt ya da su içerisinde bekletilerek yenilmesini de tavsiye etmektedir. Besin değerlerinin yüksek olması ise yulafın kahvaltıda yemek için tercih edilmesi ise gün içerisinde enerjinin yüksek olmasını sağlamaktadır.

YULAF LAPASININ FAYDALARI NEDİR?

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar ve hazımsızlık sorununu giderir. Bunun yan sıra cilt ve saç sağlığını olumlu yönde etkiler. Uykusuzluk, açlık hissi gibi olumsuz durumların ortadan kalkmasına ve sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıkların bırakılmasına yardımcı olur.

YULAF EZMESİ NASIL YENİR?

Kahvaltı için yulaf ezmesi; yoğurt, soya sütü, yağsız süt ile karıştırarak tüketilebilir. Bu karışıma isteğe göre kırmızı meyveler de eklenebilir. Bunun yanı sıra hamur işlerine de eklenerek kullanılabilir. Meyveli smoothieler içerisine eklenerek tercih edilebilir.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr