Yoğurtlu kek yapmanın en önemli püf noktalarının başında yoğurdun sulu bir kıvamda olması geliyor. Yoğurt suyu keki kabartıyor ve yumuşacık yapıyor. Tüm malzemeleri oda sıcaklığında kullanmak da bir diğer sırrı.
MALZEMELER
-
1 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
-
1 su bardağı toz şeker
-
1 su bardağı sıvı yağ
-
3 adet yumurta
-
1 paket kabartma tozu
-
2 paketvanilin
-
3,5 - 4 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
-Yumurtaları bir kaseye kırın. Üzerine toz şeker ekleyerek mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın.
-İçine sıvı yağ, yoğurt, vanilin ilave ederek çırpmaya devam edin.
-Son olarak kabartma tozunu, azar azar elediğiniz unu ilave ederek spatula yardımıyla harca yedirin. Tortu kalmaması için unu eleyerek koymaya dikkat edin.
-Yağlanmış unlanmış kek kalıbına bu harcı dökün ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika arasında pişirin.
-Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.