25.02.2020-17:43 (Son Güncelleme:25.02.2020-17:39)

Yoğurtlu Bulgur Çorbası Nasıl Yapılır?

Mevsim ne olursa olsun ana yemekten önce çorbayı içmeyi tercih edenlerdenseniz bu çok lezzetli ve doyurucu çorbaya bayılacaksınız. Yoğurtlu bulgur çorbamızın tarifini haberimizin içinde bulabilirsiniz…

YOĞURTLU BULGUR ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 silme tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 6 su bardağı et suyu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Terbiyesi İçin:
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

YOĞURTLU BULGUR ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Çorbanızın renginin beyaz olmasını istiyorsanız içerisine salça ilave etmeyebilirsiniz. Zamandan tasarruf etmek için haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz.

Yoğurtlu Bulgur Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Bir gece öncesinden ıslattığınız nohutları süzün ve küçük bir tencereye alın. Üstelerine geçecek kadar su koyun ve nohutlar yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.

Nohutlar pişerken, kuru soğanı yarım halka şeklinde doğrayın. Bir tencereye tereyağını alın ve kuru soğanlar pembeleşene dek tereyağında kavurun.

Ardından ince ince doğradığınız biberleri ilave edin, birkaç dakika daha kavurduktan sonra ununu ekleyin ve unun kokusu çıkana dek kavurmaya devam edin.

Salçayı ekleyin, yaklaşık 2-3 dakika da salça ile birlikte kavurun ve ardından et suyunu ilave edin.

Baharatlarını ve yıkayıp süzdüğünüz bulguru da ekleyip, güzelce karıştırın. Orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın.

Çorbanız pişerken ayrı bir kasede terbiyesini hazırlayın. Bunun için gerekli olan yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi bir çırpıcı yardımı ile durmadan ve hızlıca karıştırarak yavaş yavaş çorbanıza ilave edin.

Kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca haşlanmış olan nohutların suyunu süzün ve çorbanıza ekleyin. Nohutlarla beraber tekrar kaynayana dek karıştırın ve ardından tencerenin altını kapatın.

Kaselere alıp, maydanozla süsleyerek sıcak sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr