Yoğurtlu Biber Kızartması Nasıl Yapılır? Yoğurtlu Biber Kızartması Tarifi
Çocukluğumuza ait kokulardan biri olan ve herkesin severek yediği biber kızartmasını kahvaltı sofraları için hazırlamaya hazır mısınız? Malzemeleri de yapımı da oldukça basit ve ulaşılabilir olan bu kızartmayı her gün yemek isteyeceksiniz.
Yaz aylarının en sevilen ve tercih edilen pratik yemeklerinden olan biber kızartması, yapımı ve lezzeti ile sofralarınızın baş köşesine kurulmaya aday. Çocukluğumuzda, annelerimizin mutfakta hazırlarken, kokusu tüm sokağa yayılan bu enfes tarifi siz de kolayca ve pratik olarak yapabilirsiniz.
YOĞURTLU BİBER KIZARTMASI
Malzemeler; 500 gr çarliston biber(acı sevenler sivri biberde kullanabilir), 250 gr yoğurt, 2-3 diş sarımsak, yarım su bardağı sıvı yağ, tuz.
Hazırlanışı; Biberlerinizi güzelce yıkayın ve kurulayın. Saplarını kestikten sonra 2-3 parçaya bölün. İnce bir bıçak desteğiyle çekirdeklerini ayıklayın. Sıvıyağı tavaya koyun ve kızdırın. Biberleri hafifçe karıştırarak 5 dakika daha kızartın. Havlu kağıt serdiğiniz tabağın üzerine alın ve biraz tuzlayın. Ezilen sarımsakları yoğurt ile bir güzel karıştırıp servis tabağına koyduğunuz biberlerin üstüne dökün ve servise hazırlayın. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.