19.07.2022-15:08 (Son Güncelleme:19.07.2022-15:08)

YKS birincisi Selin Aşıkiraz'a sosyal medyadan yapılan yorumlar pes dedirtti! Birinciliği yerine mini eteği konuşuldu

YKS 2022 sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte sınavın Türkiye birincisi de belli oldu. YKS 2022 Türkiye birincisi olan Selin Aşıkiraz'ın birinciliğinin yerine mini eteğinin sosyal medyada gündem olması pes artık dedirtti.

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS 2022 sınav sonuçları dün açıklandı. ÖSYM'nin duyurduğu puanlar kimi adayları sevindirirken kimisini de hayal kırıklığına uğrattı.

İzmir Atatürk Lisesi öğrencisi 18 yaşındaki Selin Aşıkiraz, 2022 YKS Alan Yeterlilik Testinde eşit ağırlık Türkiye 1. olarak dereceye girdi. Türkiye'nin gururu olarak konuşulması gereken Aşıkiraz'ın mini eteğiyle gündeme gelmesi olay oldu.

Annesi mali müşavir, babası bilgisayar mühendisi olan Selin Aşıkiraz, verdiği röportajda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'ne gitmeyi hedeflediğini söyleyerek, “Bu yıl yoğun geçti ama 11'inci sınıftayken karantinada çalışmaya başladım. Bu yıl da devam ettim. Dershaneye de gidiyordum. İddialıydım ama hiç birinci olamamıştım. Sorular geçen yıla göre daha kolaydı. Sözel bölüm biraz daha zordu. Özellikle Türkçe de zorlandım. Türkçe'de 1 yanlış, Sosyal Bilimler ve Matematik’te hepsini doğru, Fen’de ise 2 yanlış yaptım.” dedi.

Sosyal medya yorumları "Bu kadar da olmaz" dedirtti!

Selin Aşıkiraz'la ilgili sosyal medyada yapılan yorumlar herkesi şaşırttı. Aşıkiraz'ın başarısının yerine mini eteğinin konuşulması bu kadar da olmaz dedirtti. İşte Selin Aşıkiraz'a yapılan bazı yorumlar:

"Senin gibi başarılı olacaklarsa varsın olmasınlar. Anne baba ve muhtemelen okuduğu dersane idarecisi olduğunu düşündüğüm kişilerin yani büyüklerinin yanında edepsizce bacak bacak üstüne atıp, ukalaca ve kibir abidesi olacakrasa varsın okumasın derece de almasınlar. Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep..."

"Bunun en olacağı belli"

"ders 10 numara görüntü kibir abidesi 0 otur"

"donla gelseydin kızım yetenek bilgi akıl seni biyere çıkarır çıkarmasına ama seni orada tutacak olan karakterindir..batı özentisi hayatla biyere kadar..."

esmagulk@haber365.com.tr