Yiyeceklerin Besin Değerini Düşüren 8 Hata!
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmemiz gereken pandemi döneminde, yemekleri yaparken besinlerin değerlerini kaybetmemek için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var.
Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmemiz gereken pandemi döneminde, yemekleri yaparken besinlerin değerlerini kaybetmemek için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. İhtiyaç duyduğumuz vitamin ve mineralleri özellikle sebze ve meyvelerden alırız. Fakat besinleri hazırlarken veya tüketirken yapılan bazı hatalar, besinlerin değerlerinin kaybolmasına sebep oluyor. İşte yapılmaması gereken 8 hata...
Kabukları Soymak
Birçok meyve ve sebzenin kabukları veya kabuklarının hemen altındaki iç kısımlarında oldukça vitamin bulunuyor. Bu sebeple soymak yerine bol suyla ve sebze fırçalarıyla fırçalamayı tercih edebilirisiniz. Veya kabuğunu ince şekilde soyarak tüketmek daha vücudunuzun daha fazla vitamin almasına katkı sağlar.
Sebzeleri İnce Doğramak
Meyve ve sebzeleri ne kadar ince doğrarsanız vitamin ve minerali o kadar azalır çünkü kesildikleri zaman ışığa maruz kalırlar. Bunun dışında sebze ve meyveleri kör bıçak ile kesmek yerine keskin bıçak tercih etmeniz daha doğru olur. Çünkü kör bıçaklar, kalsiyum ve potasyum sızıntısına sebep olabilir.