Yeşilçam'da Gözden Kaçan Hatalar
Yeşilçam'da gözden kaçan hatalar, yeşilçam filmlerindeki hatalar, yeşilçam film hataları fotoğrafları galerimizde
1975 yapımı 'ateş böceği' filminde sahneler arasında necla nazır'ın gömleğinin değiştiği görülüyor.
Genç işportacı günün birinde müşterisini çarpan adamı yakalayınca satışlardan daha çok para kazanır.
Bu olay ona müşteriyi avlamak için yeni yollar denemesini sağlar.
işbirliği yaptığı yankesici kız onun kısa yoldan para kazanmasına sebep olacaktır.
1974 yılında ertem eğilmez'in yönettiği rıfat ılgaz'ın aynı adlı eserinden uyarlanan hababam sınıfı (1975) adlı filmde damat ferit adlı karakteri canlandırır, film 1975 yılında vizyona girer ve türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi filmlerinden birisi olur ve bir klasik haline gelir. ardından hababam sınıfı sınıfta kaldı (1976) adlı, serinin ikinci filminde rol alır. film akan'ın oynadığı son hababam sınıfı filmi olmuştur ve serinin gelmiş geçmiş en çok hasılat yapan filmi olur. gülşen bubikoğlu ile oynadığı her filmde büyük başarı elde eden akan'ın, 1975 yılında bubikoğlu ile birlikte oynadıkları ah nerede adlı romantik-komedi filmi ile büyük başarı elde eder.
1970'li yıllarda oynadığı filmlerle adından sıkça söz ettirmiştir. boyu, giyinişi ve saç stili ile 70'li yıllara damgasını vurarak yeşilçam'ın büyük jönleri arasına adını yazdırmıştır. yeşilçam'ın "cici çocuğu" olarak bilinen akan, 1977 yılında zeki ökten'in yönetmenliğini üstlendiği başrollerini melike demirağ ve tuncel kurtiz ile paylaştığı sürü adlı filmde oynamıştır. 70'li yıllardaki tarzından uzak ve artık genelde bıyıklı olarak film çekmiştir. sürü adlı film ile çok büyük başarı sağlamıştır.
Ardından 1978 yılında cüneyt arkın ile beraber başrol oynadığı maden adlı film ile artık her türlü filmde oynayabileceğini kanıtlamıştır. 1982 yılında şerif gören ve yılmaz güney'in yönettiği efsane olan yol filmi ile çok büyük başarı elde etmiş ve dünyaya adını duyurmuştur. film 1982 yılında cannes film festivali'nde altın palmiye ödülünü alan tek film olmuştur ve akan, en iyi erkek oyuncu kategorisinde aday olmuştur.
1990 yılında başrolünü oynadığı karartma geceleri adlı film yeşilçam'ın klasikleri arasında yer almıştır. tarık akan, altın portakal film festivali adlı ödül yarışmasında yedi ödül alan tek erkek oyuncudur.
Unutulmazlar arasında yer alan 'çöpçüler kralı' filminde ayşen gruda, terliğini cama atmadan önce camın çatlak olduğu görülüyor.
Bu sahnede terlik camı kırmazsa diye düşünülerek, cam önceden çatlatılarak zayıflatılmış.
Zabıta memuru, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. aynı mahallede oturan hacer ise temizlikçilik yapmaktadır.
Hacer'e aşık olan zabıta memuru, annesinin tepkisiyle karşılaşır. mahallenin çöpçüsü apti de hacer'e aşıktır, ama parası yoktur. bir gün yanlışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir.
İbo ile güllüşah yönetmenliğini atıf yılmaz'ın yaptığı 1977 yapımı 'ibo ile güllüşah' filmindeki hata yıllar sonra farkedildi. filmde güllüşah, hamallık yapan kemal sunal'ın sırtındaki sepete giriyor. kemal sunal sepettekileri indirdiği sahnede sepetin altındaki bir kişinin sepeti tuttuğu kameraya yansıyor.
Kemal sunal 10 kasım 1944 senesinde dünyaya gelmiştir.türk televizyon ve sinema oyuncusu, tiyatrocu ve yazarı olan kemal sunal aslen malatyalıdır. annesi ev hanımı, babası ise mustafa sunal migros'ta işçiydi. ilkokula ve ortaokul yıllarında efendi ve utangaç bir insan olarak tanınınsa da lisede çekingenliğinden tamamen kurtuldu.
Ortaokulu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra vefa lisesi'ne yazıldı. lise yıllarında ortaokul yıllarının tam tersine neşeli biri olarak tanındı. küçük yaşlarından beri tiyatrocu olmayı hedefleyen öğretmenlerine karşı daha saygılı ve mesafeli olan kemal sunal muzip kişiliği ile herkesi kendine sevdirmeyi başardı.
Daha sonra birçok tiyatro oyunundan oynayan kemal sunal dün bugün adlı oyunu izleyen münir özkul tarafından beğenildi ve tatlı dillim adlı sinema filminin oyuncu kadrosuna girmeyi başardı bu filmin ardından inek şaban, süt kardeşler, çöpçüler kralı, davaro ve sakar şakir filmlerinde oynadığı karakterler sayesinde 7'den 70'e herkesin kalbini kazanmayı başaran sunal efsane sanatçılar listesinin başına adını yazdırdı. genellikle filmlerde saf, şanslı ama iyi yürekli karakterlerin rollerine oynayan kemal sunal bir çok projede yer almayı başardı