16.10.2024-17:50 (Son Güncelleme:16.10.2024-17:50)

Yerli ve Milli Çözümlerle Bilgi Güvenliği Sağlanmalı

Türksat Genel Müdürü Atalay, bilgi güvenliği için yerli ve milli ürünlerin önemini vurguladı, dijitalleşme alanındaki başarıları açıkladı.

Bilgi Güvenliğinin Temel Taşları: Yerli ve Milli Ürünler

Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, 17. Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı'nda yaptığı konuşmada, bilgi güvenliğinin sağlanması için yerli ve milli çözümlerin şart olduğunu dile getirdi. Atalay, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde düzenlenen Haberleşmede Siber Dayanıklılık Paneli'nde şu ifadeleri kullandı:

"Yerli ve milli ürün ve çözümler olmadan bilgi güvenliğini sağlayamazsınız. Kurumlarımız da bu ürünleri kullanmalı."

Bilgi Güvenliğinin Üç Temel İlkesi

Bilgi güvenliğinin mahremiyet, bütünlük ve erişilebilirlik gibi üç temel ilkesine dikkat çeken Atalay, şunları söyledi:

"Erişilebilir olmalı, bilgi bütünlüğünü sağlamalı ve mahremiyeti korumalıyız. Başkalarının araçlarıyla mücadele edemeyiz."

Dijital Altyapının Yükselişi

Atalay, dünya genelinde yaklaşık 4,5 milyar insanın internete bağlı olduğunu belirtti ve dijital altyapıya bağlı nesnelerin sayısının yakın gelecekte 50 milyara ulaşacağını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin dijitalleşme alanında bazı konularda dünya genelinde önde olduğunu ifade etti:

"Türkiye, sağlıkta dijitalleşme konusunda dünyada ilk üçte yer alıyor."

Kendi Silahlarımızı Üretmeliyiz

Bilgi güvenliğinin bir savunma unsuru olduğunu belirten Atalay, dijital ve siber alanda Türkiye'nin kendi milli ürünlerini üretip geliştirmesi gerektiğin altını çizdi.

alt="Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde...">

Türksat Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen 17'nci Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı kapsamında düzenlenen Haberleşmede Siber Dayanıklılık Paneli'nde konuştu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr