06.10.2024-14:24 (Son Güncelleme:06.10.2024-14:24)

Yerli Hava Araçları TEKNOFEST'te Sergileniyor

TEKNOFEST, Adana'da yerli hava araçlarının sergilendiği kapsamlı bir festival olarak büyük ilgi görüyor.

Yerli Hava Araçları TEKNOFEST'te Sergileniyor

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), yerli hava araçlarının sergilendiği etkinlikte çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliğiyle Adana Havalimanı’nda gerçekleştirilen festival, Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortaklığı ile renklendiriliyor. Festival alanı, yediden yetmişe her yaştan katılımcıyla dolup taşıyor.

Hava Araçları ve Teknolojik Gelişmeler

Katılımcılar, HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY, Atak, ANKA gibi yerli ve milli üretim olan insanlı ve insansız hava araçlarını yerinde görme imkanı buluyor. Festivalde düzenlenen akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları ve bilimsel atölyeler de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Osman Obuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin yerli hava araçları üretimi alanında önemli bir başarı yakaladığını ve bu teknolojik gelişmenin ülke gençlerine örnek olduğunu” belirtti.

Osmaniye'den festivale katılan Fatih Kocabaş ise, “Milli silahlara sahip olmanın eskiden hayal olduğunu, ancak şimdi bu alandaki gelişmelerden gurur duyduklarını” ifade etti. Kocabaş'ın eşi Emine Kocabaş, çocuklarının mühendis olma hayallerinden bahsederek, “Üretilen hava araçlarıyla gurur duyuyoruz. Daha da gelişmesini ümit ediyoruz.” dedi.

Çocukların Geleceği İçin Umut

Kayseri'den gelen Şener Opak ve ailesi, organizasyona olan ilginin yoğun olduğunu vurgulayarak, yerli ve milli İHA ve SİHA’ların Türkiye’nin teknolojideki gelişmişliğini gösterdiğini ifade etti. Çocuklarının geleceği için bu tür etkinliklere katılmanın önemli olduğunu belirtti.

Duygu Opak ise, “Mühendis olmak isteyen çocuklarımızın teknolojik gelişmeleri öğrenmesi bizim için çok kıymetli.” diyerek etkinliğin önemine dikkat çekti. Çiftin çocukları Yalın ve Arın Opak ise festivalde sergilenen hava araçlarını çok beğendiğini vurguladı.

Katılımcılar, festival alanında yerli hava araçlarının önünde hatıra fotoğrafları çektirmeyi de ihmal etmedi.

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) yerli ve milli hava araçları da sergileniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu festivale yediden yetmişe çok sayıda ziyaretçi katılıyor. Akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları ve bilimsel atölyeleri gezen katılımcılar, sergilenen hava araçlarını da yakından görme fırsatı buldu. Festivalde yer alan yerli ve milli imkanlarla geliştirilen insanlı ve insansız hava araçları da büyük ilgi görüyor. Festival alanına gelenler, HÜRKUŞ, HÜRJET, GÖKBEY, Atak, ANKA, Bayraktar KIZILELMA, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Baykar Cezeri'yi de görme şansı yakalıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr