22.10.2024-14:09 (Son Güncelleme:22.10.2024-14:09)

Yerli Çözümle Demir Yolu Araçlarındaki Aşınmalara Son

TCDD ve Koçak Speedol işbirliği ile yerli grafitli sentetik boden yağı üretimi için anlaşma imzalandı.

Yerli Çözümle Demir Yolu Aşınmalarına Cevap

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü, yerli ve milli bir çözüme imza attı. Demir yolundaki ray ve tekerlek aşınmaları için geliştirilen grafitli sentetik boden yağı, TCDD ve Koçak Speedol arasında imzalanan bir anlaşma ile üretimine başlanıyor.

SAHA EXPO'da İmzalar Atıldı

İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen SAHA EXPO 2024’te gerçekleştirilen imza töreninde, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve Koçak Speedol yetkilisi Yusuf Koçak bir araya geldi. Bu işbirliği ile Türkiye'nin ilk yerli grafitli sentetik boden yağı üretimi için gerekli adımlar atılmış oldu.

Dışa Bağımlılığı Azaltacak

Ufuk Yalçın, yaptığı açıklamada, yerli üretimle sağlanacak bu yağın, dışa bağımlılığı azaltacağını ve demir yolu sektörüne önemli bir katma değer sağlayacağını vurguladı. Ayrıca, yıllık 30 ton boden yağı kullanımıyla birlikte, maliyetlerin de düşmesini hedeflediklerini belirtti.

Ufuk Yalçın: "Bu yağın artık yerli üretimle temin edilmesi, bir üründe daha dışa bağımlılığımızı ortadan kaldıracak."

Yalçın, bu gelişmelerin, hem yurtiçinde hem de yurtdışında pazar bulma potansiyeli taşıdığını ekleyerek, gelecekte bu tür yerli üretimlerin artarak devam edeceğini dile getirdi. Yerli ve milli demir yolu sanayisine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı başladı. Fuar kapsamında, demir yolu araçlarında ray ve tekerleğin sürtünmesinden kaynaklanan aşınmalara yönelik geliştirilen yerli ve milli çözüm için imzalar atıldı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık Genel Müdürlüğü ile Koçak Speedol firması arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla "Türkiye'nin ilk yerli grafitli sentetik boden yağı" üretimi için start verildi. İmza törenine TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Yalçın (solda ) ile Koçak Speedol yetkilisi Yusuf Koçak (sağda) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr