26.10.2024-13:56 (Son Güncelleme:26.10.2024-13:56)

Yeniden Refah Partisi 3. AR-GE Toplantısı'nda Teknolojik Üstünlük Vurgusu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AR-GE toplantısında teknolojinin önemini ve adalet anlayışını ele aldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan Önemli Açıklamalar

3. AR-GE Toplantısı'nda konuşma yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, teknolojik üstünlüğün insanlığın mutluluğu ve adalete ulaşmada kritik bir rol oynadığını belirtti. Erbakan, "Teknolojik üstünlüğün, zihniyeti bozuk olmayan, bütün insanlığın saadetini, selametini, huzurunu, refahını isteyen ve adaleti üstün tutacak bir zihniyetin elinde olması son derece büyük önem arz ediyor," dedi.

Necmettin Erbakan'ın İzinden Gitmek

Merhum lider Necmettin Erbakan'ın "Teknoloji Cenab-ı Allah'ın insanlara bir rahmetidir, teknoloji büyük bir nimettir" sözlerini hatırlatan Erbakan, partinin teknoloji ve AR-GE konularına önem verdiğini dile getirdi. Erbakan, geçmişte Refah Partisi döneminde gerçekleştirilen önemli teknolojik atılımlara da vurgu yaptı.

Türk Milletinin Teknolojik Üstünlüğü

Erbakan, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin teknolojik üstünlüğe sahip olması ve buna bağlı olarak adil bir dünya düzeninin kurulması gerektiğini vurguladı. "Bugünün dünyasında hem askeri hem siyasi hem de ekonomik bakımdan yüksek teknolojiye sahip olmak, son derece önemlidir," dedi.

Dünyadaki Adaletsizlikler

Erbakan, günümüzde teknolojiyi kontrol eden zihniyetlerin çoğunlukla adaletsiz yapılar olduğunu ifade ederek, Amerika ve İsrail'in Orta Doğu'daki durumu ve bunun yarattığı kan ve gözyaşına dikkat çekti. "Bu nedenle, teknolojik üstünlüğün, insanlığın refahı için doğru bir zihniyette olması büyük önem taşımaktadır," diye ekledi.

Prof. Dr. Doğan Aydal'dan Uzaktan Algılama Sunumu

Toplantıda ayrıca Genel Başkan Vekili ve AR-GE Başkanı Prof. Dr. Doğan Aydal, uydu verilerinin çeşitli sektörlerdeki kullanımı üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Aydal, "Uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemlerinin" gelecekte uluslararası projelerde zorunlu hale geleceğini vurguladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin AR_GE Geliştirme Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen 3. AR-GE Toplantısı'nın açılışına katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr