29.08.2024-12:10 (Son Güncelleme:29.08.2024-12:10)

Yeni Yönetmelik: Kamp Alanı ve Karavan Parklarına Yönelik Önemli Düzenlemeler

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle kamp alanları ve karavan parklarına ilişkin önemli değişiklikler yapıldı. İşte detaylar:

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklikle, mobil evlerle ilgili tanımlamalara yeni bir şart eklendi. Yönetmelikteki maddeye "yerleşim düzenini gösteren krokisi bulunan" ifadesi eklendi. Bu düzenlemeyle, yalnızca mobil evlerden oluşan tesislerde, tesisin yerleşim düzenini gösteren bir krokinin bulunması zorunlu hale geldi. Bu değişiklik, özellikle mobil evlerle yapılan konaklamaların düzenli ve planlı bir şekilde organize edilmesini sağlayacak.

Mobil Evlerde Konaklama Alanları

Yeni düzenlemeyle birlikte, mobil evlerde konaklama birimlerinin yaygın yerleşim düzenine göre oluşturulması gerekiyor. Her bir konaklama birimi en az 250 metrekare alan içinde yer alacak ve bu alanda yer alan lokanta, kafeterya veya kahvaltı salonu gibi üniteler, konaklama birimlerinin toplam alanı içinde bulunamayacak. Bu düzenleme, mobil evlerin konforlu bir şekilde yerleştirilmesini ve ihtiyaç duyulan sosyal alanların yeterli alanlarda bulunmasını amaçlıyor.


Kamp Alanları ve Karavan Parkları İçin Yeni Kurallar

Sabit yapı içermeyen, kamp alanı veya karavan parkı olarak kullanılacak turizm tesisleri için de yeni düzenlemeler yapıldı. Sabit yapı içermeyen konaklama amaçlı mesire yerleri ve konaklamalı orman parklarında yer alacak konaklama üniteleri yalnızca taşınabilir çadır veya karavan şeklinde düzenlenebilecek. Bu alanlarda her kamp ünitesi için hesaplanacak alan 80 metrekare olarak belirlendi ve her ünite iki kişilik olarak tasarlanacak.

Bu yeni düzenlemeler, kamp ve karavan alanlarının daha düzenli, güvenli ve konforlu hale getirilmesini amaçlarken, aynı zamanda çevre ve doğal alanların korunmasını da destekleyecek.

cerenpeksen@haber365.com